ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μαθητές θα δημιουργήσουν ένα γιγάντιο περιστέρι

Χιλιάδες λευκά καραβάκια για να σπάσει το ρεκόρ Γκίνες στο Καλλιμάρμαρο

Χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες από σχολεία ολόκληρης της χώρας, συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς τους, θα επιδιώξουν, αύριο Παρασκευή, από τις 9 το πρωί, να δημιουργήσουν στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο ένα τεράστιο λευκό περιστέρι από χάρτινα καραβάκια. Παράλληλα, θα στείλουν μήνυμα ειρήνης, αλληλεγγύης και φιλίας σε όλους τους λαούς της γης, στο πλαίσιο της ημέρας Ολυμπιακής Παιδείας.

Η διοργάνωση γίνεται για τέταρτη συνεχή χρονιά, από την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝ.Ο.Α.) σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. 

Μαθητές θα επιχειρήσουν με χιλιάδες λευκά χάρτινα καραβάκια, τη δημιουργία ενός μεγάλου σε διαστάσεις λευκού περιστεριού ειρήνης που θα περιληφθεί στα ρεκόρ Γκίνες.

Ταυτόχρονα, οι μαθητές εκτός από τα καραβάκια θα φέρουν μαζί τους και τις δάδες που έχουν κατασκευάσει από ανακυκλώσιμο υλικό, εμπνευσμένες από τους 22 Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, για να εκτεθούν στο Στάδιο σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Μέσα από της δράσεις του προγράμματος τα παιδιά θα στείλουν από καρδιάς προς ολόκληρο τον κόσμο τα μηνύματα που πρεσβεύουν οι Ολυμπιακές Αξίες και τα Ολυμπιακά Ιδεώδη, όπως ειρήνη, φιλία, συνεργασία, αλληλεγγύη, συναδέλφωση των λαών, αριστεία, ευ αγωνίζεσθαι.

Η φετινή «Ημέρα Ολυμπιακής Παιδείας» είναι αφιερωμένη στα παιδιά του Συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ και έχει σχεδιαστεί με άξονα το τρίπτυχο Συμμετέχω-Μαθαίνω-Διασκεδάζω. Οι μαθητές θα μάθουν το «μεγάλο χορό» εμπνευσμένο από τα δέκα Ολυμπιακά αθλήματα των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα το 1896, σε χορογραφία-σκηνοθεσία Φωκά Ευαγγελινού.

Στην εκδήλωση θα μετάσχουν ενεργά και αφιλοκερδώς 46 Ολυμπιονίκες της Ελλάδας αλλά και πολλοί καλλιτέχνες. Τον Εθνικό και Ολυμπιακό Ύμνο θα ερμηνεύσει ο βαθύφωνος Αναστάσιος Αποστόλου.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.