ΕΛΛΑΔΑ

Δεν υπάρχει εμβόλιο ή ειδική θεραπεία

Επικίνδυνη οποιαδήποτε περαιτέρω διασπορά του κοροναϊού MERS

Την ανάγκη λήψης μέτρων για να αποφευχθεί οποιαδήποτε περαιτέρω διασπορά του θανατηφόρου κορόνα-ιού MERS, τονίζει ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο πανεπιστήμιο Αθηνών Αθανάσιος Τσακρής, καθώς στην παρούσα φάση «δεν υπάρχει ούτε εμβόλιο ούτε ειδική θεραπεία για τον νέο ιό», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Λόγω και της μεγάλης θνητότητας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός καθώς το 50% των ασθενών που προσβάλλονται από τον νέο ιό καταλήγουν - έχει ιδιαίτερη σημασία ο περιορισμός μετάδοσης του MERS», τονίζει ο καθηγητής Τσακρής και προσθέτει: «Η χώρα μας είναι πύλη εισόδου ανάμεσα στη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη και καλείται να πάρει τα απαραίτητα μέτρα, όπως συνιστούν τόσο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας όσο και το Ευρωπαϊκό Κέντρο αντιμετώπισης των λοιμώξεων ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε περαιτέρω διασπορά αυτού του θανατηφόρου ιού».

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο πανεπιστήμιο Αθηνών, επισημαίνει ότι «θα πρέπει να γίνεται ενδελεχής έλεγχος σε άτομα που έχουν συμπτώματα στο αναπνευστικό σύστημα και έχουν προηγουμένως επισκεφθεί ή παραμείνει σε χώρες της αραβικής χερσονήσου για να δούμε αν υπάρχει λοίμωξη από τον νέο ιό. Και οι γιατροί πρέπει να είναι ευαισθητοποιημένοι σε αυτή την κατεύθυνση και σε συνεργασία με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) να ελέγχονται τέτοια περιστατικά για πιθανή μόλυνση από τον νέο ιό, που είναι ιδιαίτερα παθογόνος και εμφανίζει υψηλή θνητότητα, δηλαδή από τα άτομα που προσβάλλονται ένα μεγάλο ποσοστό καταλήγει».

Αυτό θορυβεί και τη διεθνή κοινότητα. Αυτή τη στιγμή υπάρχει διασπορά του παθογόνου αυτού καινούργιου ιού στις χώρες της αραβικής χερσονήσου και ιδιαίτερα στη Σαουδική Αραβία.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.