ΕΛΛΑΔΑ

Έτοιμη σε 10 λεπτά

Η πιο λαχταριστή τούρτα φράουλας!

Η φράουλα είναι το φρούτο της εποχής και οι γιορτές συνεχίζονται, καθώς την Τετάρτη είναι του Αη Γιωργιού (γιορτάζει η μισή Ελλάδα) και την Κυριακή του Θωμά.

Ευκαιρία να φτιάξετε μια τούρτα, χωρίς να κοπιάσετε: Εύκολα, γρήγορα και με ένα βασικό χαρακτηριστικό: χωρίς πολλές θερμίδες.

Τι θα χρειαστούμε:

-1 τυρί philadelphia 300 γρ.

- 660 γρ. κρέμα γάλακτος

- 1.200 γραμ. φράουλες

- 2 κουταλιές σούπας κονιάκ

- 1 κουταλάκι αλάτι

-280 γρ. ζάχαρη

- 3 βάσεις παντεσπάνι για τούρτα (1 κουτί)

Εκτέλεση

Πλένω τις φράουλες και τις κόβω στη μέση (τις πολύ μεγάλες σε κόψτε τες στα τέσσερα). Τις μισές περίπου τις βάζω σε ένα κατσαρολάκι με το αλάτι, το κονιάκ και 150 γρ. ζάχαρη και βράζω για λίγο, ώστε να γίνει μαρμελάδα. Το αφήνω λίγο να παγώσει.

Εν συνεχεία χτυπάω τα 130 γραμμάρια ζάχαρης με το τυρί philadelphia για λίγο και προσθέτω τη κρέμα γάλακτος μέχρι να σταθεί.

Τοποθετώ τη μία βάση παντεσπάνι στην πιατέλα και στρώνω γύρω γύρω στην άκρη όλο φράουλες. Ρίχνω τη μισή μαρμελάδα και στρώνω τ0 1/3 από τη σαντιγί. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία με τη δεύτερη βάση και τοποθετώ την τρίτη, όπου τη στρώνω μόνο με σαντιγί.

Στολίζω με φράουλες και η τούρτα μου είναι έτοιμη!

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.