ΝΕΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Φώτης Κουβέλης

«Θέλουμε να αποτελέσουμε τον εμβρυουλκό των εξελίξεων»

«Θέλουμε να αποτελέσουμε τον εμβρυουλκό των εξελίξεων. Θέλουμε μια ανανεωμένη δημοκρατική προοδευτική συμπαράταξη, που όντας ισχυρή θα παρεμβαίνει καθοριστικά στην πορεία της χώρας», τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, ανοίγοντας τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, η οποία πρόκειται να επικυρώσει το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος μαζί με την Προοδευτική Συνεργασία.

Ο κ. Κουβέλης πρόσθεσε ότι «ο τόπος σήμερα έχει ανάγκη από μια Κεντροαριστερά των προοδευτικών αλλαγών. Μια πολιτική συμπαράταξη που θα απαντά προοδευτικά και πειστικά στις ανάγκες του παρόντος και θα σχεδιάσει δίκαια το μέλλον. Στόχος δικός μας δεν είναι μια Κεντροαριστερά συμπλήρωμα δεξιών και συντηρητικών κυβερνήσεων».

Υπογράμμισε ότι στόχος είναι η έξοδος από την κρίση με την πραγματοποίηση δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων και την υλοποίηση ενός προοδευτικού προγράμματος ανασυγκρότησης της χώρας.

«Για την προώθηση αυτού του στόχου συγκροτούμε τον προοδευτικό πόλο, τη "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ"», ανέφερε και απάντησε σε όσους ισχυρίζονται ότι απειλείται η πολιτική σταθερότητα όσο δεν στηρίζεται η κυβερνητική προσπάθεια. «Όποιος ταυτίζει την πολιτική σταθερότητα με την εφαρμογή συντηρητικής πολιτικής κάνει σοβαρό πολιτικό λάθος. Διότι το πρόβλημα δημιουργείται από την αποσταθεροποίηση των συνθηκών ζωής των πολιτών που δημιουργούν οι συντηρητικές πολιτικές», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υποστήριξε πως κάνουν λάθος όσοι νομίζουν ότι με την επιχειρούμενη διάχυση μιας τεχνητής αισιοδοξίας μέσα από επικοινωνιακές προσεγγίσεις θα λυθούν τα προβλήματα. Επέκρινε και τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς, όπως είπε, καλλιεργεί αυταπάτες για δήθεν ολική επαναφορά στα προ της κρίσης επίπεδα, αντιστρατεύεται τις αναγκαίες αλλαγές, δεσμεύεται από συντεχνιακά αιτήματα και χαρακτηρίζεται από ένα νεφέλωμα απόψεων για τα μείζονα.

«Χωρίς αλλαγή της οικονομικής πολιτικής με στροφή στην ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, η έξοδος από την κρίση δεν θα είναι δυνατή», τόνισε ο κ. Κουβέλης.

Επισήμανε ακόμη ότι χρειάζεται ουσιαστική διαπραγμάτευση με τους δανειστές, με στόχο μια συμφωνία που θα αλλάξει την οικονομική και κοινωνική πολιτική, θα αναδιαρθρώσει το χρέος ουσιαστικά και θα δώσει αναπτυξιακή δυναμική στη χώρα.

Στο εσωτερικό επιβάλλεται, όπως είπε, ανακατανομή των βαρών και προστασία των αδύναμων κοινωνικών ομάδων προσθέτοντας ότι η έξοδος της χώρας από την κρίση περνά μέσα από μεγάλες δομικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις σε όλους τους τομείς. «Τέλος και όχι ήσσονος σημασίας με αλλαγή του εκλογικού νόμου με καθιέρωση της απλής αναλογικής», υπογράμμισε.

Απευθυνόμενος και στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ, όπου εκφράζονται επιφυλάξεις και διαφωνίες για την συνεργασία με στελέχη που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κουβέλης επανέλαβε ότι ο προοδευτικός πόλος ή θα είναι πραγματικά προοδευτικός ή δεν θα υπάρξει. «Η μάχη που δίνει σήμερα η ΔΗΜΑΡ δεν είναι μια μάχη κομματικής αυτοαναφορικότητας. Αφορά την ίδια την κοινωνία και τη χώρα», είπε ο κ. Κουβέλης αναφερόμενος στη σημασία των ευρωεκλογών που θα καθορίσουν το μέλλον της Ευρώπης και την ζωή των πολιτών και απηύθηνε έκκληση στήριξης του ευρωψηφοδελτίου της «ΔΗΜΑΡ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» για να αλλάξουν οι συσχετισμοί.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.