ΕΛΛΑΔΑ

Μολότοφ και χρήση χημικών

Συλλήψεις και προσαγωγές στην Πάτρα σε εκδήλωση αντιεξουσιαστών

Σε μία σύλληψη και 21 προσαγωγές προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις της Πάτρας, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν τα ξημερώματα στο κέντρο της πόλης.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν κατά την διάρκεια υπαίθριας μουσικής εκδήλωσης, που οργάνωσαν ομάδες αντιεξουσιαστών στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την επέμβαση της Αστυνομίας που είχε γίνει τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, όπου και πάλι γινόταν υπαίθρια μουσική εκδήλωση.

Σύμφωνα με την αστυνομία, μετά τις διαμαρτυρίες περιοίκων, διμοιρία των ΜΑΤ κατευθύνθηκε προς την πλατεία, προκειμένου να απομακρύνει τους αντιεξουσιαστές. Όμως, μόλις εμφανίστηκε στην πλατεία η διμοιρία των ΜΑΤ, περίπου 150 άτομα άρχισαν να εκτοξεύουν προς τους αστυνομικούς αντικείμενα και βόμβες μολότοφ.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης και απομάκρυναν τους νεαρούς προς τις οδούς Κολοκοτρώνη και Αράτου, όπου οι αντιεξουσιαστές έστησαν κάποια πρόχειρα οδοφράγματα.

Έπειτα από λίγη ώρα τα επεισόδια σταμάτησαν, ενώ στην Ασφάλεια προσήχθησαν 22 άτομα, εκ των οποίων συνελήφθη ένας για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.