ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Τι υποστήριξε στον εισαγγελέα

Ποινική δίωξη σε βάρος του Ροβέρτου Σπυρόπουλου

Ποινική δίωξη για απιστία στην υπηρεσία σε βαθμός κακουργήματος( με ζημία άνω των 150.000 ευρώ) σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του ν.1608/50 περί καταχραστών δημοσίου χρήματος, ασκήθηκε από την Εισαγγελία κατά της διαφθοράς σε βάρος του διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτου Σπυρόπουλου.

Σύμφωνα με την κατηγορία φέρεται να έδωσε διπλή εντολή να αρθεί η κατάσχεση εις χείρας των τραπεζών των λογαριασμών της εταιρείας Σούπερ Μάρκετ, στη Βόρειο Ελλάδα με αποτέλεσμα ενώ η επιχείρηση χρωστά περί τα 18,25 εκατομμύρια στο ΙΚΑ, να χαθούν τα χρήματα και να ζημιωθεί το ταμείο. Η υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη μετά από καταγγελία προς τους εισαγγελείς διαφθοράς και η προϊσταμένη του τμήματος Ελένη Ράικου, έδωσε εντολή έρευνας που διεκπεραιώθηκε άμεσα από τους επίκουρους εισαγγελείς διαφθοράς Γιάννη Δραγάτση και Αντώνη Ελευθεριάνο οι οποίοι άσκησαν και την ποινική δίωξη. Οι εισαγγελείς μάλιστα ζητούν απο τον ανακριτή της υπόθεσης να διερευνήσει να οι υπεύθυνοι της εταιρίας έχουν διαπράξει το αδίκημα της ηθική αυτουργίας στην απιστία που καταλογίζουν στον διοικητή του ΙΚΑ.

Ο διοικητής του ΙΚΑ εκλήθη για εξηγήσεις και στο υπόμνημά του φέρεται να ανέφερε πως ζήτησε την προσωρινή άρση της κατάσχεσης για να τακτοποιήσει η εταιρεία ληξιπρόθεσμες οφειλές της και κυρίως οφειλές προς το προσωπικό και να κάνει ρύθμιση με απώτερο στόχο βέβαια να μην κλείσει η εταιρεία και χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας. Υποστηρίζει δε πως οι ενέργειές του προβλέπονται νομικά. Οι εισαγγελείς όμως φέρονται να διαπιστώνουν πως τα μεγάλα ποσά δεν κατέληξαν σε μισθοδοσία εργαζομένων τελικά. Η υπόθεση ανατέθηκε σε ανακριτή διαφθοράς που θα καλέσει σε απολογία τον διοικητή του ΙΚΑ.

 

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Vasilis 16:19 01/04/2014

    EXW TIN ENTIPOSEI O KIRIOS EINE STELEXARA TOU PASOK TIXEO DEN NOMIZW

  2. Ξεφτίλα και πάλι ξεφτίλα ..
    Καλό έιναι να μάς πούν οι ανακρητές σέ ποάψτζέπη υποψιάζονται ότι πήγαν τά λεφτά γιατί ….. αν όντως ό σκοπός του ήταν η σωτηρία τής εταιρίας και η διατήρηση εργατικών θέσεων, τότε πρέπει να πάρει παράσημο καί όχι νά εξευτελίζεται . …..

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.