ΕΛΛΑΔΑ

Μετά από διαμαρτυρίες

Έρευνα του Συνηγόρου του Πολίτη στο ΙΚΑ

Ο Συνήγορος του Πολίτη διεξάγει έρευνα στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ με τη συμπλήρωση ερωτηματολογίου προκειμένου να καταγραφούν και να μελετηθούν οι συνθήκες λειτουργίας των υποκαταστημάτων και η αποτελεσματικότητα στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων τους.

Ειδικότερα, ο Συνήγορος του Πολίτη έχει δεχτεί μεγάλο αριθμό αναφορών από ασφαλισμένους και συνταξιούχους, οι οποίοι διαμαρτύρονται για σοβαρές ελλείψεις όσον αφορά τον χρόνο και την ποιότητα εξυπηρέτησης τους, με κυριότερο ζήτημα τις μεγάλες καθυστερήσεις στην διεκπεραίωση των υποθέσεών τους.

Στη συνέχεια, από τη διερεύνηση των αναφορών αυτών και την καθημερινή επικοινωνία με το σύνολο των υπηρεσιών του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, η Αρχή διαπίστωσε τις δύσκολες συνθήκες μέσα από τις οποίες το προσωπικό του ιδρύματος καλείται να εξυπηρετήσει τους ασφαλισμένους του.

Για το λόγο αυτό αποφάσισε τη διενέργεια έρευνας με τη συμπλήρωση ειδικού ερωτηματολογίου που εστάλη σε όλα τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ. Σκοπός της έρευνας είναι να καταγραφούν και να αποτιμηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες λειτουργούν σήμερα τα υποκαταστήματα, καθώς και οι χρόνοι που απαιτούνται πραγματικά για την διεκπεραίωση των αιτημάτων των ασφαλισμένων.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.