ΕΛΛΑΔΑ

Επίσκεψη του υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Κουμουτσάκου

Έξι μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο Φάρο Τυφλών

Το Φάρο Τυφλών επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Κουμουτσάκος όπου συνομίλησε με το Προεδρείο και εργαζόμενους σχετικά με τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο κ. Γ. Κουμουτσάκος ενημερώθηκε ότι για το 2014 δεν έχει καταβληθεί ούτε ένα ευρώ από την ήδη σοβαρά μειωμένη επιχορήγηση της κοινωνικής δράσης του Φάρου, η οποία καταβάλλεται μέσω της Περιφέρειας Αττικής. Το αποτέλεσμα είναι οι εργαζόμενοι να παραμένουν απλήρωτοι για πέντε και πλέον μήνες και να διακυβεύεται σοβαρά η λειτουργία του Φάρου Τυφλών.

Επιπλέον, η Περιφέρεια Αττικής δεν έχει υποστηρίξει το Μουσείο Αφής του Φάρου που είναι ένα από τα πέντε μουσεία του είδους του παγκοσμίως και φέτος γιορτάζει τα τριάντα χρόνια λειτουργίας του.

Ο κ. Γ. Κουμουτσάκος δήλωσε σχετικά: «Με έκπληξη και λύπη διαπιστώνω ότι παρά τα επανειλημμένα γραπτά και προφορικά διαβήματα του Προεδρείου του Φάρου, ο απερχόμενος Περιφερειάρχης κρατάει την πόρτα της Περιφέρειας Αττικής ερμητικά κλειστή για ένα Σωματείο που από τη μέρα της ίδρυσής του επιτελεί σημαντικότατο κοινωνικό έργο.

Για μία ακόμη φορά, αποδεικνύεται ότι ενώ το «πλεόνασμα» του καθεστώτος Σγουρού «ευημερεί», προνοιακά ιδρύματα δυστυχούν».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Κουμουτσάκος συναντήθηκε με την κα. Γωγώ Ρουκουτάκη, Αντιπρόεδρο Α’, την κα. Δήμητρα Κατσαρού, Αντιπρόεδρο Β’, τον κ. Γεώργιο Καργούλια, Γενικό Διευθυντή, και την κα Μαρία Γεωργακαράκου, Μέλος ΔΣ. Επιπλέον, ξεναγήθηκε στους χώρους του Φάρου και στο Μουσείο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.