ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Στον ανακριτή οι συλληφθέντες

Οι απολογίες για το παιχνίδι θανάτου στο λούνα παρκ

Στον ανακριτή απολογούνται σήμερα οι τέσσερις συλληφθέντες για την τραγωδία σε λούνα παρκ στην περιοχή του Ελληνικού.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν - ανθρωποκτονία από αμέλεια και σωματικές βλάβες - είναι μεν πλημμεληματικού χαρακτήρα, αλλά λόγω της ιδιαίτερης σοβαρότητας της η υπόθεση ανατέθηκε ανακριτή, ο οποίος με τη σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου εισαγγελέα θα αποφασίσει για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση των κατηγορουμένων.

Και οι τέσσερις συλληφθέντες παραμένουν κρατούμενοι μέχρι την απολογία τους, αν και αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω του πλημμεληματικού χαρακτήρα των αξιοποίνων πράξεων, ο νόμος δεν προβλέπει την επιβολή προσωρινής κράτησης.

Βασικός υπερασπιστικός ισχυρισμός των κατηγορουμένων είναι ότι τηρήθηκαν εκ μέρους τους όλοι οι κανόνες ασφαλείας, επικαλούμενοι μάλιστα ότι είχαν πληρώσει το μίσθωμα για τον χώρο λειτουργίας του λούνα παρκ για όλο το οικονομικό έτος του 2014.

Από την άλλη πλευρά υπάρχει το κατηγορώ του πατέρα των παιδιών, ο οποίος χρεώνει στους υπεύθυνους ότι δεν είχαν δέσει με σκοινί την μπάλα στο έδαφος, με αποτέλεσμα να επέλθει το τραγικό αποτέλεσμα από την ριπή του ανέμου που σήκωσε ψηλά στον αέρα το φουσκωτό κύλινδρο, μέσα στον οποίο βρίσκονταν τα δύο μικρά παιδιά.

Η τραγωδία με το παιχνίδι θανάτου φέρνει στο προσκήνιο το μείζον θέμα της αδειοδότησης τέτοιων εγκαταστάσεων και των μέτρων ασφαλείας που λαμβάνονται για την προστασία των παιδιών .

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.