ΚΟΣΜΟΣ

Προειδοποίηση εν όψει δημοψηφίσματος

Καταστροφική η έξοδος της Βρετανίας από την Ε.Ε. λέει το Σίτι του Λονδίνου

Στην απομόνωση της οικονομίας της χώρας θα οδηγούσε μια πιθανή βρετανική έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ θα μπορούσε να καταστρέψει τη θέση του Λονδίνου ως το μόνο οικονομικό κέντρο να ανταγωνιστεί τη Νέα Υόρκη, αναφέρει σχετική έρευνα που έγινε για λογαριασμό τραπεζών και εταιρειών διαχείρισης κεφαλαίων.

Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον έχει υποσχεθεί να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους της συμμετοχής της Βρετανίας στην ΕΕ και να διεξάγει δημοψήφισμα ως το τέλος του 2017 για το αν θα παραμείνει ή όχι η Βρετανία στη ΕΕ, με την προϋπόθεση να επανεκλεγεί στις εθνικές εκλογές 2015.

Όμως, πολλές από τις πιο ισχυρές τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες και εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων στο Σίτι του Λονδίνου ανησυχούν όλο και περισσότερο ότι το στοίχημα του Κάμερον θα μπορούσε να βγάλει την έκτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η ομάδα λόμπι προειδοποίησε ότι η Βρετανία εκτός ΕΕ θα χάσει την οικονομική επιρροή της, θα καταστεί λιγότερο ελκυστική για τους επενδυτές και θα γίνει ευάλωτη σε κανονισμούς στους οποίους το Λονδίνο δεν είχε καμία επίδραση .

«Η συνεχής παρουσία στην ΕΕ είναι ουσιαστικής σημασίας για την οικονομική ευημερία της χώρας », δήλωσε ο Τζέρι Γκρίμστον, πρόεδρος της TheCityUK , τα μέλη της οποίας περιλαμβάνουν διαχειριστές αμοιβαίων κεφαλαίων, τράπεζες , ασφαλιστικές εταιρείες και εταιρείες λογιστών .

«Η έρευνά μας δείχνει ξεκάθαρα ότι η έξοδος από την ΕΕ θα βλάψει σοβαρά την οικονομική ανάπτυξη και την απασχόληση στο Ηνωμένο Βασίλειο», συμπλήρωσε.

Το Λονδίνο κυριαρχεί στην αγορά συναλλάγματος και ένας αυξανόμενος αριθμός τραπεζών , συμπεριλαμβανομένης της Goldman Sachs , της Citi και της JP Morgan , έχουν προειδοποιήσει ότι ένα πιθανό «Brexit» ( βρετανική έξοδος από την ΕΕ) θα μπορούσε να βλάψει τη θέση της χώρας ως οικονομικό κέντρο.

«Η επιτυχία του τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών του Ηνωμένου Βασιλείου σε μεγάλο βαθμό βασίζεται στη νομοθεσία για την εσωτερική αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αν το εγκαταλείψει αυτό για κάποια αδοκίμαστο, άγνωστο και απρόβλεπτο, η εναλλακτική λύση θα φέρει πολύ σημαντικούς κινδύνους », δήλωσε επίσης ο Μάλκολμ Σουιτινγκ, ανώτερος συνεργάτης της Clifford Chance .

Ο Ντέιβιντ Κάμερον έχει δεσμευθεί να προχωρήσει σε δημοψήφισμα για την ΕΕ αν κερδίσει τις εκλογές το 2015, ενώ η αντιπολίτευση του Εργατικού Κόμματος έχει πει ότι οποιαδήποτε κυβέρνηση των Εργατικών θα ήταν απίθανο να προχωρήσει σε μια τέτοια διαδικασία αυτή τη δεκαετία.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. NA ΦΥΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε Ε ΟΣΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η Μ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΣΤΗΝ Ε Ε .Η Ε Ε ΘΑ ΠΗΓΕΝΕΙ ΑΠΟ Τ Ο ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΧΗΡΟΤΕΡΟ

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.