ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δέκα μήνες «μπόνους»

Νέα παράταση για τα αυθαίρετα

Παρατείνεται έως τον Φεβρουάριο του 2015, η διαδικασία ολοκλήρωσης της ηλεκτρονικής υποβολής δικαιολογητικών, για όσους υπάχθηκαν στο νόμο για τα αυθαίρετα (ν.4178/2013), στην αρχή της εφαρμογής του.

Τη σχετική υπουργική απόφαση υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Νίκος Ταγαράς.

Ο σχετικός νόμος τέθηκε σε εφαρμογή τον περασμένο Σεπτέμβριο και για όσες αιτήσεις υπαγωγής έγιναν εκείνο το διάστημα, δινόταν περιθώριο ηλεκτρονικής υποβολής δικαιολογητικών έως έξι μήνες, δηλαδή έως τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους.

Στο υπουργείο Περιβάλλοντος όμως, διαπίστωσαν ότι σε αρκετές περιπτώσεις υπήρχε αδυναμία των μηχανικών να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα στοιχεία και να τα υποβάλλουν ηλεκτρονικά εντός των χρονικών ορίων που έθετε ο νόμος.

Δόθηκε συνεπώς η παράταση, έως την καταληκτική ημερομηνία υπαγωγής στις διατάξεις του νόμου για τα αυθαίρετα, έτσι ώστε να διευκολυνθούν οι μηχανικοί και να μην βρεθούν περιπτώσεις που υπάχθηκαν στο νόμο, εκπρόθεσμες.

Στην ίδια υπουργική απόφαση προβλέπεται ότι, τα στοιχεία των δηλώσεων που υποβλήθηκαν με τον προηγούμενο νόμο για τα αυθαίρετα (ν. 4014/2011), γνωστό και ως νόμο Παπακωνσταντίνου, εάν έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές ή βρίσκονται σε αρχική υποβολή με πληρωμένο το αρχικό παράβολο, μεταφέρονται υποχρεωτικά στις διατάξεις του νέου νόμου.

Μάλιστα, προβλέπεται προσαύξηση 1% ανά μήνα καθυστέρησης μετά την παρέλευση του α' εξαμήνου στην εφαρμογή του νέου νόμου, χρονικό περιθώριο που είχε οριστεί ως προθεσμία μεταφοράς.

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.