ΚΟΣΜΟΣ

Τζιχαντιστές στη Συρία

Σταύρωσαν 2 αντάρτες και εκτέλεσαν άλλους 5

Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε ανέλαβαν την Τρίτη την ευθύνη για τη σταύρωση δύο ανθρώπων και την εκτέλεση άλλων πέντε στην πόλη Ράκα της βόρειας Συρίας, την οποία έχει θέσει υπό τον πλήρη έλεγχό της.

«Πριν από δέκα ημέρες μια ομάδα που κυκλοφορούσε με μοτοποδήλατο εκτόξευσε έναν εκρηκτικό μηχανισμό στο Ναΐμ εναντίον ενός μαχητή του ΙΚΙΛ. Ένας μουσουλμάνος πολίτης έχασε το πόδι του και ένα παιδί έχασε την όρασή του», ανέφερε στο Twitter το παρακλάδι της οργάνωσης στη Ράκα.

«Οι στρατιώτες μας έστησαν αμέσως ένα οδόφραγμα και κατάφεραν να συλλάβουν» τους δράστες καθώς και άλλα μέλη της ίδιας ομάδας. Σήμερα «εφαρμόσαμε την κρίση του Κυρίου για επτά από αυτούς, εκ των οποίων οι δύο σταυρώθηκαν», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έδωσε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία στην οποία διακρίνονται οι δύο σταυρωμένοι άνδρες. Ο ένας από αυτούς έχει δεμένα τα μάτια και αίματα στο κεφάλι του. Στο κορμί του είναι δεμένο ένα πλακάτ που γράφει: «Αυτός εδώ πολέμησε τους μουσουλμάνους και πυροδότησε εκρηκτικά σε αυτό το σημείο». Στη φωτογραφία φαίνονται και κάποιοι πολίτες να περνούν μπροστά από τους δύο σταυρωμένους, φαινομενικά χωρίς να δίνουν ιδιαίτερη σημασία.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο δεν είναι η πρώτη φορά που το ΙΚΙΛ σταυρώνει ανθρώπους. Στις 16 Απριλίου με τον ίδιο τρόπο εκτελέστηκε ένας άνδρας που κατηγορήθηκε για «κλοπή από έναν μουσουλμάνο». Λίγο αργότερα όμως ένας άλλος άνδρας ομολόγησε ότι είναι ο πραγματικός δράστης της κλοπής αλλά ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί ποια θα είναι η τιμωρία που θα του επιβληθεί.

Στην επαρχία της Ράκα, τρεις αντάρτες μέλη μιας ισλαμιστικής ομάδας που είναι αντίπαλη του ΙΚΙΛ εκτελέστηκαν στο Ταλ Αμπιάντ, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία ενώ άλλοι δύο εκτελέστηκαν στο Σαλούκ επειδή «προσέβαλαν» το ΙΚΙΛ. Στην πόλη της Ράκα ένας άνδρας μαστιγώθηκε επειδή κατανάλωσε αλκοόλ.

Από τις αρχές Ιανουαρίου, πολλές οργανώσεις ανταρτών έχουν στραφεί εναντίον του ΙΚΙΛ, εξοργισμένες με τις ενέργειες και τις ηγεμονικές τάσεις του. Εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον των τζιχαντιστών στις ζώνες που ελέγχονται από τους αντάρτες, στη βόρεια Συρία και έκτοτε χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις συγκρούσεις μεταξύ αντίπαλων οργανώσεων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.