ΥΓΕΙΑ

Πρωτοποριακή συσκευή

Θα ανιχνεύουν τον καρκίνο με τη βοήθεια κινητού

Βρετανοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι σε δύο μόλις χρόνια η διάγνωση του καρκίνου θα είναι δυνατή με τη βοήθεια ενός πρωτοποριακού τεστ αναπνοής που θα πραγματοποιείται μέσω κινητού τηλεφώνου.

Η εταιρεία Owlstone, η οποία στελεχώνεται από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, έχει κατασκευάσει έναν ανιχνευτή αναπνοής που συνδέεται με κινητό τηλέφωνο ώστε να ανιχνεύει πληθώρα ασθενειών.

Ο συνιδρυτής της εταιρείας Μπίλι Μπόυλ δηλώνει πως «η φορητή συσκευή θα έχει τελειοποιηθεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια» ενώ τα αποτελέσματα των πρώτων δοκιμών είναι πολλά υποσχόμενα, όπως διαβάζουμε στο onmed.gr.

Η Owlstone δημιουργήθηκε πριν δέκα χρόνια από τρεις αποφοίτους Μηχανολογίας με στόχο την κατασκευή συσκευών ανίχνευσης εκρηκτικών υλών και επικίνδυνων ουσιών στα ύδατα.

sensor

Προσφάτως η εταιρεία έκανε το πρώτο της βήμα στο χώρο της Ιατρικής.

Η νέα συσκευή λειτουργεί με ένα μικροσκοπικό τσιπάκι, το οποίο μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να ανιχνεύει συγκεκριμένες χημικές ουσίες και μάλιστα σε πολύ χαμηλές συγκεντρώσεις.

Έτσι, θα ανιχνεύεται αυτό που ο Μπόυλ αποκαλεί το «ένοχο χημικό αποτύπωμα της νόσου».

sensor b

Αυτές οι χημικές ενδείξεις εντοπίζονται στην αναπνοή αλλά και τα ούρα ή τα κόπρανα.

Η συσκευή έχει ήδη δοκιμαστεί σε ένα ευρύ φάσμα χημικών δεικτών, όπως αυτοί που «προδίδουν» τον καρκίνο στο έντερο και την κολίτιδα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.