ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ασκήθηκαν ποινικές διώξεις

Παράνομα λειτουργούσε το λούνα παρκ

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια και σωματική βλάβη άσκησε ο εισαγγελέας στους συλληφθέντες διαχειριστές του λούνα παρκ, οι οποίοι παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε τακτικό ανακριτή και αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία.

Ως φαίνεται, το υπαίθριο λούνα παρκ, λειτουργούσε χωρίς άδεια!

Σε ανακοίνωσή του ο δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης τονίζει ότι το δημοτικό συμβούλιο, με ομόφωνη απόφασή του, είχε εγκρίνει την παραχώρηση-εκμίσθωση του επίμαχου χώρου, όπως αιτήθηκε η εταιρεία HAPPY FUN ΕΠΕ. Όμως όπως διευκρινίζει η εταιρεία δεν κατέθεσε αίτηση με τα σχετικά δικαιολογητικά για την έκδοση άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας λούνα παρκ στο συγκεκριμένο χώρο και ως εκ τούτου τέτοια άδεια δεν εκδόθηκε από τον Δήμο.

Στην ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται:

«Η εταιρεία «HAPPY FUN ΕΠΕ» είχε ζητήσει με την από 10-10-2013 αίτησή της, την παραχώρηση χώρου στο παρκάκι στη συμβολή των οδών Αφροδίτης και Κύπρου. Το Δημοτικό Συμβούλιο με την 299/30-10-2013 ομόφωνη απόφασή του ενέκρινε την παραχώρηση - εκμίσθωση του χώρου που αιτήθηκε από την εταιρεία. Στις 15-11-2013 υπογράφηκε συμφωνητικό εκμίσθωσης του χώρου μεταξύ του Δήμου και της εταιρείας. Η εταιρεία δεν κατέθεσε αίτηση με τα σχετικά δικαιολογητικά για την έκδοση άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας λούνα – παρκ στο συγκεκριμένο χώρο και τέτοια άδεια δεν εκδόθηκε από το Δήμο».

Τι ισχυρίζεται ο διαχειριστής

Σε δηλώσεις του ο συνηγόρος υπεράσπισης του Ιταλού ενοικιαστή του εξοπλισμού του λούνα παρκ, Άγης Τάτσης, αφού εξέφρασε τη βαθιά οδύνη για το περιστατικό, μίλησε «για το πλέον απίστευτο τραγικό γεγονός στο οποίο συνέδραμαν όλες οι απίθανες φυσικές δυνάμεις».

Όπως υποστήριξε, «κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει ότι ένας όγκος 80 κιλών, θα μπορούσε να σηκωθεί με μια ριπή ανέμου. Δεν έχει συμβεί ποτέ ατύχημα εδώ και 17 χρόνια που ο πελάτης μου ασχολείται με αυτή τη δουλειά».

Επίσης ο δικηγόρος ανέφερε πως: «Είχαν τηρηθεί όλοι οι κανόνες ασφαλείας. Είχε γίνει έλεγχος της πίεσης του αέρα στο παιχνίδι. Ήταν δεμένο όπως έπρεπε, αλλά το σκοινί έσπασε και η μπάλα σηκώθηκε 8 μέτρα στον αέρα. Ο κανονισμός απαγορεύει τη λειτουργία του συγκεκριμένου παιχνιδιού όταν ο αέρας ξεπερνά τα 9 μποφόρ, πράγμα που δεν συνέβαινε χθες».

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν εκτός από τον 48χρονο ιδιοκτήτη, ο Ιταλός διαχειριστής και δύο αλλοδαποί εργαζόμενοι.

Έλεγχος στο λούνα παρκ

Μετά από εντολή του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ), Παρασκευάς Νομικός, διέταξε την άμεση διενέργεια ελέγχου στο Δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης, προκειμένου να εξεταστεί η νομιμότητα λειτουργίας του Λούνα Παρκ, στη συμβολή των οδών Κύπρου και Γούναρη στο Δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης, στο οποίο έλαβε χώρα το χθεσινό τραγικό περιστατικό.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.