ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Αλ. Αλαβάνος: «Όχι» στο χρέος, το ευρώ, τη φτώχεια και την ανεργία

«Όχι» στο χρέος, το ευρώ, τη φτώχεια και την ανεργία πρέπει να πει ο ελληνικός λαός στις ευρωεκλογές, όπως υποστήριξε ο Αλέκος Αλαβάνος, υποψήφιος ευρωβουλευτής με το «Σχέδιο Β».

Μιλώντας σε εκδήλωση στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, ο κ. Αλαβάνος υποστήριξε ότι «σήμερα δίνεται μια μοναδική ευκαιρία στον ελληνικό λαό, με τις ευρωεκλογές, πέντε χρόνια μετά την έναρξη της κρίσης, να αναδείξει σε ολόκληρη την Ευρώπη μια Ελλάδα που δεν διαμεσολαβείται από κυβερνήσεις οι οποίες γονατίζουν και προσκυνούν, αλλά από τον ίδιο το λαό της, που είναι αποφασισμένος, περήφανος και ικανός να πάρει έναν άλλο δρόμο».

Άσκησε σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε όσα μέλη και στελέχη του διατηρούν κάποιες από τις παλιές τους αξίες, όπως είπε, να στηρίξουν το «Σχέδιο Β» στις ευρωεκλογές. «Οι ευρωεκλογές είναι και ευκαιρία να ανασυγκροτήσουμε την Αριστερά. Αριστερά δεν είναι η θλιβερή εικόνα που δίνουν κάθε μέρα τα διαφορετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ή και το ίδιο στέλεχος με διαφορετικές απόψεις ανά βδομάδα. Αριστερά δεν είναι οι διαβεβαιώσεις στους Γερμανούς ότι την ευθύνη για την κρίση την έχουμε εμείς και όχι η Μέρκελ και ο Σόιμπλε.

Αριστερά δεν είναι οι διαβεβαιώσεις από αμερικανικού εδάφους ότι η έξοδος από το ευρώ είναι εθνική καταστροφή, ούτε οι ασυναρτησίες και τα ναι μεν αλλά που ακούγονται προεκλογικά. Η Αριστερά οφείλει να μιλήσει σε έναν λαό που βρίσκεται σε σύγχυση με μια απλή ειλικρινή και καθαρή γλώσσα. Να τον καλέσει σε μεγάλες συγκρούσεις με αυτούς που δυναστεύουν την Ελλάδα. Γι' αυτό το λόγο καλώ μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που διατηρούν κάτι από τις παλιές τους αξίες, να στηρίξουν το σχέδιο Β στις ευρωεκλογές», υπογράμμισε.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.