ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δώστε μας δύναμη, να δώσουμε λύσεις»

Ανοίγεται στην Κεντροαριστερά ο Κουβέλης

Ηχηρό «παρών» στις διεργασίες ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς δηλώνει ο Φώτης Κουβέλης, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες προαναγγέλλει ότι, ανεξαρτήτως αποτελέσματος Ευρωεκλογών, για τον ίδιο και τη ΔΗΜΑΡ η ανασυγκρότηση του χώρου και η δημιουργία ενός «τρίτου πόλου» αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Κοινή συνισταμένη όλων των κορυφαίων στελεχών της Αγίου Κωνσταντίνου –είτε ανήκουν στην «προεδρική» πλειοψηφία, είτε στη «μεταρρυθμιστική» μειοψηφία- είναι πως η συζήτηση για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς θα ανοίξει εκ νέου –και με ακόμη μεγαλύτερη ορμή και δυναμική- μετά τις Ευρωεκλογές. Εξάλλου, με αιχμή κυρίως τη διαφαινόμενη νέα συρρίκνωση του ΠΑΣΟΚ και της «Ελιάς», αλλά και την ανάδυση ενός νέου παίκτη, του «Ποταμιού», οι συσχετισμοί στον προοδευτικό χώρο μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θα αλλάξουν και η ευρωκάλπη θα δημιουργήσει νέα δεδομένα.

 Άνοιγμα Κουβέλη

Έτσι, ο Φώτης Κουβέλης, ήδη από τώρα, προεκλογικά δηλαδή, πραγματοποιεί άνοιγμα στους κεντροαριστερούς και προοδευτικούς ψηφοφόρους, στέλνοντας μήνυμα πως ο ίδιος παραμένει ένας παίκτης στο συγκεκριμένο παιχνίδι της Κεντροαριστεράς. Στρατηγικός στόχος του προέδρου της ΔΗΜΑΡ είναι, όπως λένε συνομιλητές του, να απευθυνθεί εκ νέου στους ψηφοφόρους που απογοητεύθηκαν όταν η ΔΗΜΑΡ αποχώρησε από την τρικομματική κυβέρνηση και να ανοίξει εκ νέου έναν κώδικα επικοινωνίας μαζί τους. «Η ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, όπως έχει αποδειχθεί, είναι μαραθώνιος και όχι αγώνας ταχύτητας. Οπότε, ανεξαρτήτως των δημοσκοπήσεων που δείχνουν τις τάσεις της στιγμής, ο αγώνας πρέπει να είναι συνεχής και διαρκείας», λένε όσοι συνομιλούν καθημερινά με τον Φώτη Κουβέλη, διαβεβαιώνοντας ότι ο στόχος του προέδρου της ΔΗΜΑΡ να μετάσχει στις διεργασίες ανασυγκρότησης του χώρου δεν είναι προεκλογικό παιχνίδι, αλλά στρατηγική μακράς πνοής.

«Εντολή για λύση»

Τούτων δοθέντων, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ έχει ήδη αρχίσει να ξεδιπλώνει το σχέδιό του, αφού σε όλες τις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις του προαναγγέλλει ότι θα αναλάβει μεγάλη πρωτοβουλία για την ανασυγκρότηση του χώρου μετά τις Ευρωεκλογές. Περί αυτού δεσμεύθηκε και χθες, μιλώντας στο Βόλο, θέτοντας ως απαραίτητη προϋπόθεση για την ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς το να κινηθεί η διαδικασία αυτή σε προοδευτική κατεύθυνση και μακριά από τον εναγκαλισμό με τη ΝΔ –άρα, χωρίς να μπορεί να μετάσχει το ΠΑΣΟΚ.

Σε ό,τι αφορά τους «φιλοκυβερνητικούς» κεντροαριστερούς ψηφοφόρους, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επέλεξε να τους στείλει ένα μήνυμα, υπονοώντας ότι ο δρόμος της «κυβερνώσης Αριστεράς» δεν έκλεισε οριστικά και αμετάκλητα για το ίδιο. «Δώστε μας δύναμη, για να δώσουμε λύσεις», είπε χαρακτηριστικά, παραπέμποντας στο σύνθημα που χρησιμοποίησε η ΔΗΜΑΡ στις εκλογές του Ιουνίου του 2012, λίγες ημέρες πριν μπει στην κυβέρνηση. Το σύνθημα τότε ήταν το «Εντολή για λύση»…

 

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.