ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Πολιτικό Συμβούλιο

Άστραψε και βρόντηξε ο Βενιζέλος

Σε κλίμα ικανοποίησης από το αποτέλεσμα της χθεσινής τριπλής κάλπης, συνεδριάζουν από κοινού το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ και η Γραμματεία της Εκλογικής Επιτροπής του κόμματος.

Στην εισηγητική του ομιλία, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, καταλογίζοντάς του δύο γραμμές και αντιφατικές κινήσεις, αφού από την μία πηγαίνει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε μία κραυγαλέα αντισυνταγματική γραμμή και καταθέτει πρόταση για εκλογές και από την άλλη ζητά συναίνεση. "Πάνω σε τι;", αναρωτήθηκε, αφού ζητά να μην αλλάξει η παρούσα κυβέρνηση τον διοικητη της Τράπεζας της Ελλάδος και να μην αποφασίσει για τον επόμενο Επίτροπο της χώρας στην ΕΕ. Αν θέλει, είπε, θα μπορούσε να έχει γνώμη, αλλά ζητά εκλογές -και μάλιστα για "δυσαρμονία μεταξύ της λαϊκής βούλησης και της κοινοβουλευτικής δύναμης, πράγμα που δεν προβλέπεται μετά την αναθεώρηση του Συντάγματος το 1986- πράγμα αντιφατικό. Κατηγόρησε άλλωστε τον ΣΥΡΙΖΑ για τεχνητή ατμόσφαιρα ευφορίας και έντασης.

Αναφερόμενος στο μήνυμα των εκλογών, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε ότι αποδεικνύει πως η κοινωνία δεν θέλει πολιτική κρίση. Διαβεβαίωσε ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα, ενώ αναφέρθηκε εκ νέου στην ανάγκη διεύρυνσης της βάσης στήριξης της κυβέρνησης εθνικής ανάγκης. «Η κυβέρνηση δεν είναι δικομματική, είναι εθνική», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας την ανάγκη επανένωσης του λαού και συναίνεσης με αίσθημα ευθύνης. «Τέλειωσε το τζάμπα», είπε, αναφερόμενος στην αντιπολίτευση, τόσο την μείζονα, όσο και την κυβέρνηση «μπαλαντέρ», όπως είπε, εξαπολύοντας εμμέσως βολές κατά των μικρότερων κομμάτων.

Μιλώντας για την Κεντροαριστερά, ο κ.Βενιζέλος, έδωσε το στίγμα των επόμενων κινήσεών του, στέλνοντας μηνύματα προς πολλές κατευθύνσεις. «Μας υποτίμησαν, μας έφτυσαν (...) Δε συνεργάζονταν έλεγαν με το ΠΑΣΟΚ του σήμερα, με το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου, συνεργάζονταν με το ΠΑΣΟΚ του χθες, με ηττοπαθείς, επαμφοτερίζοντες, αριβίστες», είπε με νόημα, καλώντας πάντως σε ενότητα του χώρου και προαναγγέλλοντας προσωπικές επαφές του ίδιου με στελέχη του στο εξής.

Ο ίδιος μίλησε και για την ενότητα του ΠΑΣΟΚ στέλνοντας πια μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματός του, αφού τόνισε ότι το να είναι κανείς στέλεχος του ΠΑΣΟΚ σημαίνει να είναι ενεργό μέλος, να δίνει μάχες και να θέλει να στέκεται το κόμμα του...

Ο κ.Βενιζέλος, ζήτησε την στήριξη όλων στην πορεία προς το ιδρυτικό συνέδριο που έχει ήδη προαναγγείλει για το φθινόπωρο, τονίζοντας ότι σε αυτό θα μιλήσουν όλοι ανοιχτά...

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. ΄Αντε, στον ανασχηματισμό που θα κάνει οσονούπω ο Σαμαράς, σε βλέπω αναπληρωτή πρωθυπουργό κ. πρόεδρε!!!

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.