ΥΓΕΙΑ

Εφιάλτης στην κουζίνα και όχι μόνο

Δε θα πιστεύετε που βρίσκονται τα περισσότερα μικρόβια στο σπίτι σας!

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ σε ποια σημεία του σπιτιού σας βρίσκονται τα περισσότερα μικρόβια, ακόμη και αν πιστεύετε ότι τα πάντα είναι καθαρά και «αποστειρωμένα»;

Δείτε σε ποια σημεία και αντικείμενα να ψάξετε για να κερδίσετε την άνιση μάχη με τα μικρόβια!

Ξεκινάμε από το μπάνιο!

Πλυντήριο

Τα βρόμικα ρούχα μπορεί να γεμίσουν το πλυντήριό σας με μικροοργανισμούς. Ως γνωστόν, βρίσκουν πρόσφορο έδαφος στην υγρασία και εύκολα μεταφέρονται σε επόμενες πλύσεις. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα πραγματοποιείτε, λοιπόν, μία πλύση με ξίδι ή χλωρίνη.

Καπάκι τουαλέτας

Το αναμενόμενο! Όταν τραβάμε καζανάκι, χιλιάδες μικροσταγονίδια που περιέχουν μικρόβια διασκορπίζονται παντού. Περιορίστε τις «μεταναστεύσεις» χρησιμοποιώντας άσπρο ξίδι ή χλωρίνη.

Ντους

Αν έχετε ντουζιέρα, τότε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα μικρόβια λατρεύουν το γυαλί, όπως και την κουρτίνα, προκειμένου να σχηματίζουν μούχλα.

Περνάμε στο σαλόνι!

Μικρά αντικείμενα που χρησιμοποιείτε συνέχεια

Τηλέφωνα, τηλεχειριστήρια, πόμολα, διακόπτες και χερούλια βρίσκονται πρώτα στη «βρώμικη» λίστα. Καλό είναι να τα καθαρίζετε τακτικά με ειδικά πανάκια καθαρισμού.

Χαλιά

Αφενός μαζεύουν ψίχουλα και μετατρέπονται σε εστία μικροβίων, αφετέρου όταν περπατάτε μέσα στο σπίτι με τα παπούτσια, αφήνετε πάνω τους όσα έχετε μαζέψει από τον δρόμο

Βιβλία

Μπορεί να είναι η δική μας πνευματική τροφή, αλλά αποτελούν τέλεια τροφή για τα ακάρεα. Επίσης, προσφέρουν κατοικία σε σπόρια μούχλας και ένα είδος εντόμου που μοιάζει με ψείρα.

Γραφείο

Πληκτρολόγιο και ποντίκι είναι ιδανικό μέρος για μικρόβια, ειδικά αν τα χρησιμοποιούν πολλά άτομα ή αν τρώτε ενώ εργάζεστε.

Εφιάλτης στην κουζίνα!

Νεροχύτης

Ο πραγματικός εφιάλτης βρίσκεται εκεί, καθώς αναδεικνύεται το πιο βρώμικο σημείο του σπιτιού, όπως επίσης και το σφουγγαράκι. Απολυμαίνετε τον νεροχύτη καθημερινά και στραγγίζετε καλά το σφουγγαράκι, το οποίο θα πρέπει να αντικαθίσταται συχνά. Εναλλακτικά, μπορείτε να το βάζετε για 1΄ στον φούρνο μικροκυμάτων ή για μία πλύση στο πλυντήριο πιάτων.

Ντουλάπια

Σπανίως σκέφτεστε το ντουλάπι κάτω από τον νεροχύτη. Βγάλτε τα πάντα, ελέγξτε τους σωλήνες, απολυμάνετε τις σκληρές επιφάνειες και γεμίστε τα κενά απ' όπου μπορεί να εισχωρήσουν « εισβολείς» με αφρώδες σπρέι πολυουρεθάνης.

onmed.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.