ΕΛΛΑΔΑ

Απαισιόδοξο το 56%

Δεν υπάρχει «success story» για το 97% των Ελλήνων

Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες εξακολουθούν να είναι απαισιόδοξοι σχετικά τις προσδοκίες τους για τους επόμενους 12 μήνες, σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο. Εμφανίζονται, πάντως, πιο θετικοί σε σχέση με την προηγούμενη κοινοτική δημοσκόπηση.

Αναλυτικότερα, με βάση τα αποτελέσματα του ευρωβαρόμετρου που πραγματοποιήθηκε την περίοδο 15-24 Μαρτίου και δημοσιοποιήθηκε τη Δευτέρα, το 56% των πολιτών στην Ελλάδα (-7% σε σχέση με το ευρωβαρόμετρο του Νοεμβρίου) πιστεύουν ότι η οικονομική κατάσταση στη χώρα θα είναι χειρότερη του επόμενους 12 μήνες, ενώ το 16% (+3% σε σχέση με το Νοέμβριο) των συμπολιτών μας θεωρεί πως η κατάσταση θα είναι καλύτερη.

Στην ΕΕ τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 25% (-5% σε σχέση με το Νοέμβριο) σε ότι αφορά τις αρνητικές προσδοκίες και 24% (+3% σε σχέση με το Νοέμβριο) για τις θετικές προσδοκίες.

Εξάλλου, σύμφωνα με την κοινοτική δημοσκόπηση, το 97% των Ελλήνων και το 65% των πολιτών στην ΕΕ θεωρούν ότι η κατάσταση της οικονομίας της χώρας τους είναι κακή.

Επίσης, το 60% των Ελλήνων πιστεύουν ότι τους επόμενους 12 μήνες η κατάσταση της απασχόλησης στη χώρα θα επιδεινωθεί (29% στην ΕΕ) και το 14% ότι θα βελτιωθεί (23% στην ΕΕ).

Παράλληλα, το 24% των Ελλήνων εκτιμούν ότι η προσωπική τους κατάσταση όσον αφορά την απασχόληση θα επιδεινωθεί το επόμενο δωδεκάμηνο (9% στην ΕΕ) και το 14% πως θα βελτιωθεί (19% στην ΕΕ).

Ακόμη για το 65% των Ελλήνων (49% στην ΕΕ) η ανεργία είναι το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα και ακολουθούν η οικονομική κατάσταση (47% των Ελλήνων και 29% στην ΕΕ) και οι υψηλοί φόροι (21% στους Έλληνες και 12% στους «28»).

Σε προσωπικό επίπεδο οι υψηλοί φόροι είναι το μείζον θέμα για το 35% των Ελλήνων (17% στην ΕΕ) και ακολουθούν η ανεργία για το 28% των συμπολιτών μας (21% στην ΕΕ), η κατάσταση του νοικοκυριού τους για το 29% των Ελλήνων (16% στην ΕΕ) και η αύξηση των τιμών για το 23% των Ελλήνων (38% στην ΕΕ).

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.