ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο άνοιγμα

ΔΗΜΑΡ: «Ναι» σε προοδευτική κυβέρνηση, «όχι» σε Σαμαρά-Βενιζέλο

Στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ απευθύνθηκε και πάλι ο Φώτης Κουβέλης από την Κρήτη, ενώ ταυτόχρονα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμετοχής της ΔΗΜΑΡ σε μία προοδευτική κυβέρνηση -αλλά όχι σε κυβέρνηση μαζί με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Η ΔΗΜΑΡ και ο πρόεδρός της επιχειρούν εκ νέου να ξαναπιάσουν το νήμα της επαφής με κεντροαριστερούς ψηφοφόρους, καθώς στην Αγίου Κωνσταντίνου έχουν διαπιστώσει πως οι αναποφάσιστοι που κινούνται μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ είναι πάρα πολλοί -τόσοι, ώστε να ανατρέψουν τους συσχετισμούς μεταξύ των δύο κομμάτων στον χώρο της Κεντροαριστεράς.

Κυβερνητική λύση

Έτσι, χθες, από την Κρήτη, ο Φώτης Κουβέλης επιχείρησε να απευθυνθεί σε ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, αλλά και σε κεντροαριστερούς πολίτες που θα ήθελαν η ΔΗΜΑΡ να έχει διατηρήσει τον κυβερνητικό χαρακτήρα της. Ο πρόεδρος του κόμματος, λοιπόν, αφενός απέκλεισε το ενδεχόμενο νέας συμμετοχής της ΔΗΜΑΡ στην παρούσα κυβέρνηση, αλλά άφησε ορθάνοιχτο το σενάριο συμμετοχής σε μία μελλοντική κυβέρνηση συνεργασίας με προοδευτικό πρόσημο. «Η χώρα εισέρχεται στον αστερισμό των κυβερνήσεων συνεργασίας, οι οποίες όμως μπορούν να προωθηθούν μόνο με προοδευτικό κυβερνητικό πρόσημο», επισήμανε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, ερωτηθείς αν θα σκεφτόταν την επιστροφή του κόμματός του στην κυβέρνηση, ο ίδιος το απέκλεισε, λέγοντας ότι η Αγίου Κωνσταντίνου «δεν προτίθεται να λειτουργήσει ως δημοκρατικό άλλοθι ουδενός».

Εξάλλου, ο Φώτης Κουβέλης έκανε νέο άνοιγμα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι η ανοιχτή πολιτική διαφωνία του με την Χαριλάου Τρικούπη αφορά «τις συντηρητικές πολιτικές που ακολουθεί η ηγεσία και όχο τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ». «Με τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ δεν έχω να χωρίσω τίποτα», κατέληξε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.