ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Έχω μια ιστορία να σεβαστώ και έναν αγώνα να δώσω μαζί σας

Αναμφισβήτητα βιώνουμε μια επιβεβλημένη οικονομική και κοινωνική κρίση δίχως προηγούμενο. Δεν υπάρχουν τα περιθώριο να επαναπαυθούμε σε μια σωστή διάγνωση του κακού. Είναι επιτακτική η ανάγκη να απελευθερωθεί νέα πολιτική ενέργεια και αν αποδείξουμε ότι μπορούμε να γίνουμε η ανατροπή που περιμένουμε.

Οι εκλογές του Μαΐου αποτελούν ένα στοίχημα και ευκαιρία τόσο για την αυτοδιοίκηση, όσο και το σχηματισμό των πολιτικών συσχετισμών στην Ευρώπη που θα διαχειριστούν αυτήν την κρίση. Η συγκυβέρνηση στις προσπάθειες διάσωσης της παρουσιάζει συμφωνημένα πρωτογενή πλεονάσματα που ακριβά κοστίζουν στους πολίτες και εθνικά αναπτυξιακά πρότυπα προγράμματα και εν όψει εκλογών μετονομάζει τα μνημόνια προαπαιτούμενες ρυθμίσεις σε μια προσπάθεια εμπαιγμού του ελληνικού λαού.

Ταυτόχρονα ανακοινώνεται η διάθεση της κυβέρνησης να ανασυγκροτήσει τους τομείς της οικονομίας που συνειδητά και με σχέδιο καταστρέφει. Όλα αυτά υπό το φόντο μιας πραγματικότητας που θέλει την ανεργία να φτάνει στο 30%, η αγοραστική μας δύναμη να έχει μειωθεί κατά 37% και το 1/3 του πληθυσμού να ζει κάτω από το όριο της φτώχειας. Γίνεται απόλυτα αντιληπτό ότι η συνταγή είναι λάθος ή τουλάχιστον δεν είναι ενδεδειγμένη για υγιή οικονομική ανάπτυξη, αλλά για μια βίαιη ανακατανομή ή συγκέντρωση πλούτου. Η όποια βιώσιμη ευημερία δεν μπορεί να επιτευχθεί με μειώσεις μισθών και συντάξεων, με επιβολή χαλαρών σχέσεων εργασίας, με διάλυση του κοινωνικού κράτους, απαξίωση της δημόσιας περιουσία και φυσικά δεν μπορούν όλα τα παραπάνω να είναι απλά αποτέλεσμα κακών υπολογισμών.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν το λόγο διασύνδεσης της κάλπης των ευρωεκλογών με της αυτοδιοίκησης.

Η αυτοδιοίκηση είναι ήταν το πρώτο θύμα μιας μνημονιακής πολιτικής με την κατάρρευση των δομών κοινωνική πρόνοιας των Δήμων και των Περιφερειών. Η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να υπηρετεί τα συμφέροντα των δημοτών και αν αποτελεί ανάχωμα αντίστασης στην επιβεβλημένη πολιτική λιτότητας. Αυτό συνεπάγεται σύγκρουση με όσους επιδιώκουν να αλώσουν το Αττικό παραλιακό μέτωπο, που θέλουν να ιδιωτικοποιήσουν τα απορρίμματα, που σε συνθήκες τέτοιας ανθρωπιστικής κρίσης και υπό την έλλειψη στοιχειωδών κοινωνικών δομών παρουσιάζουν πλεόνασμα απόρροια πολιτικής αναλγησία, που θέλουν αύξηση των δημοτικών τελών και να παραδώσουν σε ιδιωτικά συμφέροντα κάθε δομής πρόνοιας και αλληλεγγύης. Δεν έχουμε δικαίωμα να στερηθούμε την ευκαιρία ανατροπής που τώρα μας δίνεται.

Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος κεντρικού Τομέα

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.