ΕΛΛΑΔΑ

Εκπνέει η προθεσμία

Έως 31/5 οι εγγραφές για τη Μαθητεία των αποφοίτων Τεχνικής Εκπαίδευσης

Το Σάββατο 31 Μαΐου εκπνέει η προθεσμία υποβολής συμμετοχών στο πρόγραμμα της Μαθητείας για τους ενδιαφερόμενους απόφοιτους της Δημόσιας Τεχνικής Εκπαίδευσης.

Οι εγγραφές και η επιλογή θέσεων μαθητείας γίνονται έως την 31η Μαΐου (ώρα 23:59) στην ηλεκτρονική πύλη www.mathiteia4u.gov.gr.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι απόφοιτοι της Δημόσιας Τεχνικής Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (1. Επαγγελματικών Λυκείων – ΕΠΑΛ, 2. Επαγγελματικών Σχολών - ΕΠΑΣ και 3. αντίστοιχων δομών της Ειδικής Αγωγής και ειδικότερα των Τεχνικών Επαγγελματικών Εκπαιδευτηρίων - ΤΕΕ Β’ Βαθμίδας και των Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης - Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.), των σχολικών ετών 2011-2012, 2012-2013.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν επίσης και οι απόφοιτοι των ανωτέρω σχολικών μονάδων, του σχολικού έτους 2010-2011 εφόσον πρόκειται για άνδρες που έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.

Η μαθητεία γίνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, πέντε ημέρες την εβδομάδα - έξι ώρες την ημέρα και διαρκεί έξι μήνες. Στους απόφοιτους χορηγείται μηνιαία υποτροφία 300 ευρώ και καλύπτεται η ασφάλισή τους στο ΙΚΑ για τον κίνδυνο ατυχήματος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.