Β‘ ΓΥΡΟΣ/ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014

Διακαναλική συνέντευξη

Βενιζέλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε, η Ελιά κράτησε δυνάμεις

Την δική του αποκωδικοποίηση του μηνύματος από τον πρώτο γύρο των εκλογών και κυρίως στην εκτίμησή του για το πως η Ελλάδα βαίνει προς τη σταθερότητα ανέλυσε σε διακαναλική συνέντευξη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η κυβέρνηση πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία και οι Έλληνες πρέπει να ψηφίσουν έτσι ώστε να εξαντληθεί η τετραετία", ήταν το μήνυμα που έστειλε από την διακαναλική του συνέντευξη στις 12 σήμερα το μεσημέρι, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, λίγες ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης για τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. 

Επαναλαμβάνοντας τις διαφορές του ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ και επιμένοντας ότι δεν αθροίζονται τα ποσοστά τους, αφού "δεν είμαστε συμπλήρωμα κανενός", όπως είπε, έστειλε μήνυμα στήριξης των κυβερνητικών επιλογών στον ΄β γύρο, μιλώντας για ένα "καταπληκτικό δίλημμα Τσίπρας ή προοδευτική σταθερότητα" και επιχαίροντας της στήριξης που δίνει η ΝΔ σε Σγουρό και Καμίνη, δύο υποψηφιότητες με αυτοδιοικητικά όπως είπε χαρακτηριστικά στην Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Αθηναίων αντίστοιχα.

Ο κ.Βενιζέλος επέμεινε στην ανάγκη προοδευτικής σταθερότητας, διευκρινίζοντας ότι αυτή δε σημαίνει στασιμότητα, ή νέα μέτρα λιτότητας. "Κάποιοι σκυλιάζουν που βγαίνουμε από το μνημόνιο", είπε, τονίζοντας πως τέτοια δεν θα υπάρξουν και υποστηρίζοντας ότι μόλις το ένα δέκατο του δανείου που έχουμε λάβει από την τρόικα είναι προς το ΔΝΤ, κάτι που μόλις αποπληρωθεί θα σημάνει πως "δεν υφίσταται τρόικα", όπως είπε.

Αναφερόμενος στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο κ.Βενιζέλος, έκανε λόγο για εγκλωβισμό του Αλέξη Τσίπρα σε ένα τεχνητό αποτέλεσμα και για έναν δημοψηφισματικό χαρακτήρα που έδωσε στις προσεχείς εκλογές, βάζοντας ψηλά τον πήχη και εξηγώντας τα δικά του διλήμματα των προηγούμενων ημερών πιο ευκρινώς. Υποστήριξε όμως ότι ο λαός αντέδρασε με ωριμότητα και σοφία, εκτιμώντας ότι το ίδιο θα κάνει και στον ΄β γύρο την Κυριακή. Χαρακτήρισε δε, τον ΣΥΡΙΖΑ ως τον "ασθενή αυτών των εκλογών".

"Πήγαν να δημιουργήσουν την αίσθηση μίας νίκης, ενός ρεύματος του ΣΥΡΙΖΑ που σαρώνει και τελικά αυτά αποδείχθηκαν μία φούσκα βασισμένη στα exit poll", είπε, προσθέτοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πέρασε κάτω από τον πήχη, αφού ακόμα και στην Περιφέρεια Αττικής με την κ.Δούρου ή τον Δήμο Αθηναίων με τον κ.Σακελλαρίδη είχε πολύ χαμηλότερα αποτελέσματα από τις εθνικές κάλπες του 2012. Κατηγόρησε δε, τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θέτει σε αμφισβήτηση την ασφαλή έξοδο της χώρας από την κρίση, και τον κάλεσε να τοποθετηθεί επί του υποψηφίου που θα στηρίξει στον ΄β γύρο όπου υπάρχουν υποψήφιοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έθεσε ένα θέμα συνολικής έρευνας των ερευνών κοινής γνώμης, υποστηρίζοντας με νόημα πως αυτή την εβδομάδα όλοι θα είναι πιο συγκρατημένοι...

Ο κ.Βενιζέλος άφησε αιχμές και για πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας για "προσωπικούς τυχοδιωκτισμούς" από ανθρώπους που δεν είχαν επαγγελματική υπόσταση και τιμήθηκαν από το κόμμα, άλλά έτρεξαν να φύγουν σαν τα ποντίκια, νομίζοντας ότι το σκάφος βυθίζεται. "Αλλά, το σκάφος δεν βυθίζεται", είπε...

Αναφερόμενος στις Κάννες, επανέλαβε πως έχουν ειπωθεί πολλά για αυτές και πως ο ίδιος παρότι λέει συχνά πως θα μιλήσει για το περιστατικό εκεί, δεν κρύβει τίποτα, αφού "κάθε φορά που παίρνεις μία σωστή απόφαση για την χώρα σου νιώθεις μια βαθιά συνειδησιακή ηρεμία", όπως είπε.

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.