ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Και ο φόρος Τόμπιν στο τραπέζι

Φορολογικό και δημοσιονομικό στο επίκεντρο του Ecofin

Τα ζητήματα που άπτονται των φορολογικών και των δημοσιονομικών πολιτικών των κρατών- μελών της ΕΕ αναμένεται να κυριαρχήσουν στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών των «28» που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις Βρυξέλλες.

Η ελληνική Προεδρία ελπίζει ότι μία γενική προσέγγιση θα προκύψει μετά την ενημέρωση για την οδηγία για τις μητρικές και τις θυγατρικές εταιρίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του δελτίου πληροφόρησης για ευρωπαϊκά θέματα Agence Europe, η βασική ιδέα είναι να αποσυρθούν τα νομοθετικά κενά που επιτρέπουν στις εταιρείες να αποφεύγουν τον στόχο της οδηγίας (αποφυγή της διπλής φορολογίας) και να μην πληρώνουν φόρους, μετά από διερεύνηση μεταξύ των κρατών μελών για το πιο συμφέρον φορολογικό καθεστώς.

Επίσης οι υπουργοί θα εγκρίνουν τα συμπεράσματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις μακροοικονομικές ανισορροπίες που διαγνώστηκαν σε 14 κράτη- μέλη (Βέλγιο, Βουλγαρία, Γερμανία, Ιρλανδία, Ισπανία, Γαλλία, Κροατία, Ιταλία, Ουγγαρία, Κάτω Χώρες, Σλοβενία, Φινλανδία, Σουηδία και Μ. Βρετανία).

Τέλος, οι υπουργοί της ΕΕ θα ενημερωθούν από τις έντεκα χώρες που υποστηρίζουν την εισαγωγή ενός φόρου επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, του λεγόμενου φόρου Τόμπιν, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.