ΚΟΣΜΟΣ

«Παγκόσμια πορεία για την κάνναβη» σε 60 χώρες

Οι Γάλλοι διαδηλώνουν υπέρ της νομιμοποίησης της κάνναβης

Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν χθες στο Παρίσι και σε πολλές άλλες πόλεις της Γαλλίας, άλλοι με ένα τσιγάρο στο στόμα και άλλοι με ένα φύλλο μαριχουάνας στο χέρι, για να μετάσχουν σε μια «παγκόσμια πορεία» με αίτημα τη νομιμοποίηση της κάνναβης.

Στο Παρίσι οι διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους κατόπιν αιτήματος οργανώσεων χρηστών κάνναβης. Η συγκέντρωση συνοδεύτηκε με μουσική ρέγκε και οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό στα οποία αναγράφονταν συνθήματα όπως «νομιμοποίηση για την ισότητα».

«Αρχικά ζητείται η νομιμοποίηση της κάνναβης για θεραπευτική χρήση. Και μετά το τέλος της απαγόρευσης», σημείωσε ο Φαρίντ Γκεϊούς, ιδρυτής της οργάνωσης «Κάνναβη Χωρίς Σύνορα».

Η «παγκόσμια πορεία για την κάνναβη», η οποία ξεκίνησε το 1999, προγραμματίζεται φέτος να γίνει σε περίπου 60 χώρες. Σε πολλές από αυτές, μεταξύ των οποίων ο Καναδάς, οι ΗΠΑ ή η Γερμανία οι συγκεντρώσεις έγιναν στις 3 Μαΐου.

Σύμφωνα με το γαλλικό Παρατηρητήριο για τα Ναρκωτικά και την Τοξικομανία, 1,2 εκατομμύριο άνθρωποι καπνίζουν τακτικά κάνναβη (περισσότερο από 10 φορές τον μήνα) στην Γαλλία. Ο τζίρος από το λαθρεμπόριό της υπολογίζεται ότι ανέρχεται μεταξύ των 700 εκατομμυρίων και του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.