ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Η προεκλογική υποκρισία του κ. Στουρνάρα

Δυσφορία εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας για τους ελέγχους σε μισθωτούς και συνταξιούχους μπαίνοντας και αυτός στο παιχνίδι των ευρωεκλογών στηρίζοντας τις προσπάθειες της κυβέρνησης. Είναι αδιανόητο ο υπουργός Οικονομικών να ζητά να μην γίνονται έλεγχοι σε κάποιους πολίτες. Ποτέ στην ιστορία του υπουργείου Οικονομικών δεν έχουν ελεγχθεί μισθωτοί και συνταξιούχοι. Τώρα και αυτοί αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα των ελεγκτών βάσει του επιχειρησιακού σχεδίου και με κριτήρια κινδύνου. Δεν είναι λίγοι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι που ξαφνικά βρέθηκαν με τεράστιες περιουσίες και αδήλωτα εισοδήματα. Μέχρι σήμερα βρίσκονταν στο απυρόβλητο, δηλαδή στους χαμηλόμισθους που πρέπει να ενισχυθούν από το κράτος. Ως εκ τούτου για τις ελεγκτικές υπηρεσίες δεν υπήρχαν διότι τα δηλούμενα εισοδήματα τους ήταν σχεδόν αφορολόγητα.

Είναι αδιανόητο ο υπουργός Οικονομικών να συντάσσεται με την αγωνία της κυβέρνησης για τα ποσοστά της στις ευρωεκλογές, δίνοντας άφεση αμαρτιών σε κάποιες κατηγορίες φοροφυγάδων.

Η υποκρισία δεν έχει όρια και τώρα ο υπουργός Οικονομικών ζητά να ελεγχθούν τα μεγάλα ψάρια. Αυτό που τόσα χρόνια λένε όλοι οι υπουργοί Οικονομικών, αλλά μέχρι πρότινος κανείς δεν έκανε τίποτα. Ωστόσο με τις νέες ελεγκτικές διαδικασίες όλοι μπαίνουν στο στόχαστρο του ελεγκτικού μηχανισμού. Μικρά και μεγάλα ψάρια. Πως είναι δυνατόν να γνωρίζει ένας ελεγκτής ότι ένας μισθωτός φοροδιαφεύγει και να τον αφήσει να συνεχίζει, επειδή ο υπουργός Οικονομικών θέλει τα μεγάλα ψάρια.

Έπρεπε να έρθει η τρόικα να ζητήσει ειδικές ελεγκτικές διαδικασίες, να βάλει τέλος στις χαριστικές ρυθμίσεις που αφορούσαν ως επί το πλείστον τα μεγάλα ψάρια για να εισέλθουν στον κρατικό κορβανά έσοδα από τη φοροδιαφυγή.

Όλα αυτά είναι προεκλογικά πυροτεχνήματα, όπως ότι θα μειωθεί ο ΦΠΑ, οι συντελεστές για τα φυσικά και τα νομικά πρόσωπα κ.λ.π. Και όλα αυτά τα βαρύγδουπα ακούγονται μόνο σε περιόδους εκλογών.

Είναι αδιανόητο το υπουργείο Οικονομικών να θέλει να πατάξει τα φοροδιαφυγή πιάνοντας τους μεγαλοκαρχαρίες και από την άλλη να ανακοινώνονται κίνητρα επαναπατρισμού κεφαλαίων για τους ίδιους μεγαλοκαρχαρίες.

Είναι αδιανόητο το Μέγαρο Μαξίμου από τη μία να θέλει να μοιράζει πλεονάσματα από την πάταξη της φοροδιαφυγής και από την άλλη να εκνευρίζεται όταν ανακοινώνονται επιχειρησιακά σχέδια για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.