ΚΟΣΜΟΣ

«Ο μέσος όρος ηλικίας των παιδιών είναι τα 10 χρόνια»

Η τραγωδία στο ανθρακωρυχείο της πόλης Σόμα άφησε 432 ορφανά

Η τραγωδία στο ορυχείο της δυτικής Τουρκίας, όπου σκοτώθηκαν 301 ανθρακωρύχοι, είχε μια σημαντική ανθρώπινη παράμετρο, καθώς άφησε πίσω της 432 ορφανά παιδιά, ανακοίνωσε η υπουργός κοινωνικών υποθέσεων της κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Ο μέσος όρος ηλικίας των παιδιών αυτών είναι τα 10 χρόνια», δήλωσε η Αϊσενούρ Ισλάμ, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Οι περισσότεροι από τους άνδρες που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα, το χειρότερο στην Ιστορία της Τουρκίας, ήταν εκείνοι που υποστήριζαν οικονομικά τις οικογένειες τους. Η κυβέρνηση υποσχέθηκε να χορηγήσει βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη.

Στο μεταξύ, μια ομάδα ανθρακωρύχων που έκανε καθιστική διαμαρτυρία έξω από το κυβερνείο της πόλης Σόμα συναντήθηκε με κυβερνητικούς αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων ήταν ο υπουργός Ενέργειας, Τανέρ Γιλντίζ και ο υπουργός Εργασίας, Φαρούκ Τσελίκ.

Οι ανθρακωρύχοι στην Τουρκία απαιτούν να υπάρξουν βελτιώσεις στις συνθήκες ασφάλειας πριν συμφωνήσουν να επιστρέψουν στην εργασία τους.

Το τουρκικό Κοινοβούλιο συνεδρίασε προχθές Τρίτη και χθες Τετάρτη για να συζητήσει μέτρα βελτίωσης της εργασιακής ασφάλειας, αλλά δεν ενέκρινε κάποιο συγκεκριμένο μέτρο.

Οι εργαζόμενοι στο ορυχείο της Soma Holdings ανέφεραν στο Γερμανικό Πρακτορείο ότι δεν έχουν καμία πληροφόρηση σχετικά με το πότε θα επιστρέψουν στην εργασία τους, ούτε εάν θα καταβληθούν οι μισθοί τους ενόσω το ορυχείο παραμένει κλειστό.

«Κανείς δεν νοιάζεται για εμάς», είπε ένας ανθρακωρύχος, ο οποίος να τηρηθεί η ανωνυμία του, καθώς φοβάται ότι θα αντιμετωπίσει συνέπειες αν γίνει γνωστό το όνομά του. «Δεν ξέρουμε ποιος θα καταβάλλει τον μισθό μας» συμπλήρωσε.

Οκτώ στελέχη της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου του διευθύνοντος συμβούλου της, συνελήφθησαν αυτή την εβδομάδα. Τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος παραμένουν άγνωστα ενώ συνεχίζονται οι έρευνες. Η εταιρεία αρνείται ότι υπήρξε οποιαδήποτε αμέλεια από μέρους της όσον αφορά τα μέτρα εργασιακής ασφάλειας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.