ΕΛΛΑΔΑ

Από τον Ιούνιο

Ηλεκτρονικά η ανανέωση της κάρτας ανεργίας

Οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ άνεργοι, θα μπορούν από τον ερχόμενο Ιούνιο να ανανεώνουν την κάρτα ανεργίας μέσω του διαδικτύου, είτε λαμβάνουν επίδομα ανεργίας είτε όχι, με τροπολογία που κατέθεσε τη Δευτέρα στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Η τροπολογία προβλέπει τη διασύνδεση των συστημάτων του ΟΑΕΔ με το πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη» του υπουργείου Εργασίας, το οποίο καταγράφει τις ροές της μισθωτής εργασίας. Έτσι αναμένεται να είναι άμεση η ενημέρωση του ΟΑΕΔ για κάθε μεταβολή της εργασιακής κατάστασης των εγγεγραμμένων ανέργων του Οργανισμού.

Με το τρόπο αυτό  δεν θα απαιτείται πλέον η αυτοπρόσωπη παρουσία στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ και η προσκόμιση δικαιολογητικών.

Είχε προηγηθεί τον περασμένο Απρίλιο, η κατάργηση της αποστολής βεβαιώσεων συντάξιμων αποδοχών.

«Η προτεινόμενη διάταξη αποτελεί ένα ακόμη βήμα οργανωτικού εκσυγχρονισμού, διαφάνειας και αποτελεσματικότητας στη νέα ψηφιακή εποχή για το υπουργείο Εργασίας και τους εποπτευόμενους φορείς», ανέφερε ο υπουργός Εργασίας προσθέτοντας ότι «περιορίζεται η γραφειοκρατία, ενισχύεται η διαφάνεια και η παρέμβαση του ΟΑΕΔ στην αγορά εργασίας, και διασφαλίζεται το δημόσιο συμφέρον».

Η αξιοποίηση του διαδικτύου για τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, αναμένεται σύμφωνα με εκτιμήσεις της διοίκησης του και του υπουργείου, να επιτύχει τη μείωση των επισκέψεων των ανέργων και άλλων συναλλασσόμενων με τον Οργανισμό, σε αριθμό μέχρι και 4.250.000 ετησίως.

Επίσης, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, ο νέος τρόπος συναλλαγής των δικαιούχων με τον ΟΑΕΔ απελευθερώνει περίπου 800 εργασιακούς συμβούλους και 1.200 διοικητικούς υπαλλήλους, οι οποίοι θα αξιοποιηθούν στην εξατομικευμένη προσέγγιση των ανέργων.

Εξάλλου, υποστηρίζεται ότι η διασταύρωση των στοιχείων των συναλλασσομένων με τα πληροφοριακά συστήματα των συναρμοδίων φορέων (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΕΡΓΑΝΗ, ΟΑΕΔ, ΓΓΠΣ, ΗΔΙΚΑ Α.Ε.) επιτρέπει τον άμεσο εντοπισμό καταχρηστικής λήψης επιδομάτων ανεργίας, ή άλλες παραβατικές συμπεριφορές των συναλλασσομένων με τον ΟΑΕΔ.

8 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. sdlhuqpowujv0[pj90

  2. sanie 0:41 12/04/2015

    Telo na ananeoso karta anergia

  3. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ ΠΟΥ ΜΠΩΡΟ Α ΜΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΘΕΟΡΙΣΟ ΤΙΝ ΚΑΡΤΑ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΣΠΑΣΕΙ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΔΕΝ ΜΠΩΡΟ ΝΑ ΤΟ ΒΡΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ

  4. magda 20:11 25/06/2014

    ΓΙΑΤΙ ΕΚ ΠΑΡΑΔΡΟΜΗΣ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΠΟΥ ΠΑΡΕΠΙΠΤΟΝΤΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΚΑΙ ΑΚΥΡΗ ΣΑΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΑΦΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ .ΑΣ ΒΓΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΝ ΟΧΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΣΑΣ [ΟΑΕΔ] ΚΑΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

  5. ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΓΑΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ.ΜΑΣ ΠΕΤΑΤΕ ΕΝΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΚΑΡΤΩΝ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΕΡΜΑ??????????????

  6. dimitra 10:55 09/06/2014

    ΘΑ ΜΕ ΒΟΗΘΟΥΣΑΤΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΝ ΜΟΥ ΛΕΓΑΤΕ ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΜΠΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΜΟΥ.ΓΙΑΤΙ Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΩ ΝΑ ΣΤΗΘΩ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ ΓΙΑ 2 ΩΡΕΣ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

  7. vasileios7 19:04 02/06/2014

    Σε ποια ιστοσελιδα πως, με τι κωδικους; καμια διευκρινηση ως συνηθως μονο μια εντολη υπουργου.

  8. ΟΡΕΑ ΗΔΕΑ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΝΑΝΕΟΣΗ ΚΑΡΤΑΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΘΑ ΜΠΕΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝΑΝΕΟΣΗ ΚΑΡΤΑΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.