ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άνοιξε το βιβλίο προσφορών

Μεγάλο το επενδυτικό ενδιαφέρον για την Εθνική

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών η τιμή θα κυμανθεί μεταξύ 2,10 – 2,6 ευρώ. Πανίσχυρη κεφαλαιακά μετά την αύξηση κεφαλαίου.

«Άνοιξε» το βιβλίο προσφορών για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας ύψους 2,5 δις. ευρώ. Το βιβλίο προσφορών θα κλείσει την Πέμπτη 8 Μαΐου και με βάση την ζήτηση και τις προσφορές των επενδυτών θα καθοριστεί η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών. Αναλυτές εκτιμούν ότι η τιμή θα κυμανθεί μεταξύ 2,1 και 2,6 ευρώ. Σημειώνεται ότι Goldman Sachs International και Morgan Stanley θα είναι οι διεθνείς συντονιστές και συνδιαχειριστές του βιβλίου προσφορών.

Το ερχόμενο Σάββατο 10 Μαΐου η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Εθνικής Τράπεζας θα συνεδριάσει για να εγκρίνει την αύξηση κεφαλαίου και την τιμή διάθεσης των νέων μετοχών, όπως θα προσδιοριστεί από το βιβλίο προσφορών, ολοκληρώνοντας το εγχείρημα.

Σήμερα επιτελείο της τράπεζας βρίσκεται στο Παρίσι ολοκληρώνοντας τις παρουσιάσεις σε εκπροσώπους θεσμικών χαρτοφυλακίων. Τις προηγούμενες ημέρες, επιτελείο της τράπεζας πραγματοποίησε εκδηλώσεις για την παρουσίαση της αύξησης σε Βοστώνη, Νέα Υόρκη και Λονδίνο. Σε διάστημα λίγων ημερών το επιτελείο της Εθνικής συναντήθηκε με περίπου 120 εκπροσώπους θεσμικών χαρτοφυλακίων που αποτυπώνει το μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον για την αύξηση.

Στελέχη της τράπεζας εκφράζουν την αισιοδοξία τους για την αύξηση κεφαλαίου και εκτιμούν ότι η έκδοση θα υπερκαλυφθεί.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.