ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Δράση και η Δημιουργία Ξανά

Να κατασχεθεί, έναντι οφειλών, η χρηματοδότηση σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ

Ομολογουμένως, λίγοι θα διαφωνήσουν με την ουσία της πρωτοβουλίας. Ειδικά όταν οι περισσότεροι εκ των πολιτών και επιχειρηματιών έχουν βρεθεί αντιμέτωπη με την πίεση των τραπεζών ή της εφορίας για χρωστούμενα.

Στο κοινό αίσθημα ποντάρει και η πρωτοβουλία των Θεόδ. Σκυλακάκη και Θ. Τζήμερου, των Προέδρων δηλαδή της Δράσης και της Δημιουργίας Ξανά να ζητήσουν, με εξώδικο προς τις συστημικές τράπεζες, να κατασχέσουν την εκλογική χρηματοδότηση που αναλογεί σε ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία.

«Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ αποφάσισαν να δώσουν στον εαυτό τους τη μερίδα του λέοντος από μια τεράστια εκλογική χρηματοδότηση 7 εκ. ευρώ, που ψήφισαν για φέτος, παρά το γεγονός ότι καλύπτονται προνομιακά από τα ΜΜΕ, κατά παράβαση των προβλεπομένων από το Σύνταγμα για επί ίσοις όροις πληροφόρηση.

Όμως ήδη τα δύο κόμματα χρωστούν περισσότερα από 270 εκ. ευρώ στις τράπεζες, από δάνεια, «η συντριπτική πλειονότητα των οποίων είναι μη εξυπηρετούμενα από τον Ιανουάριο του 2013», όπως επισημαίνει ο Επίτροπος Αλμούνια απαντώντας στον ευρωβουλευτή και Πρόεδρο της Δράσης κ. Θ. Σκυλακάκη, που έφερε το θέμα στο Ευρωκοινοβούλιο» σημειώνουν στο σκεπτικό τους τα δύο κόμματα του φιλελεύθερου χώρου και προσθέτουν πως για τους κυβερνητικούς εταίρους πρέπει να ισχύσει «ό,τι ισχύει για όλους τους δανειολήπτες και τους οφειλέτες του κράτους, επιχειρήσεις και απλούς πολίτες, που βλέπουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς και τα ακίνητά τους να κατάσχονται, ακόμα και για οφειλές μερικών χιλιάδων ευρώ».

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.