ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σίμος Κεδίκογλου

«Ο Γλέζος προτείνει αναγκαστική δήμευση των καταθέσεων, όπως στην Κύπρο»

Χρεοκοπία «βλέπει» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές και προβεί σε «εσωτερικό αναγκαστικό δανεισμό για εισοδήματα πάνω από ένα όριο», σενάριο στο οποίο αναφέρθηκε σήμερα ο Μανώλης Γλέζος.

Σύμφωνα με τον κ. Κεδίκογλου ο εσωτερικός αναγκαστικός δανεισμός, τον οποίο πρότεινε ο κ. Γλέζος σε συνέντευξή του στην Ελευθεροτυπία, σημαίνει «αναγκαστική δήμευση των καταθέσεων, όπως έγινε στην Κύπρο».

Ορμώμενος από τη θέση αυτή του επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζει πως «σε περίπτωση που ο κ. Τσίπρας κερδίσει τις εκλογές, θα προκαλέσει εκροή καταθέσεων (bank run), κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος, και τελικά, χρεοκοπία».

Όπως αναφέρει, ο κ. Τσίπρας συνειδητά επιδιώκει την καταστροφή για να επιβεβαιωθεί η μιζέρια του, αλλά ο ελληνικός λαός δεν θα του το επιτρέψει.

Στη συνέντευξή του ο κ. Γλέζος είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει το Μνημόνιο και «πρώτον θα μειώσει τις σπατάλες που ακόμα και σήμερα συνεχίζονται στα υπουργεία. Δεύτερον, θα εισπράξει τους φόρους που διαφεύγουν, τρίτον, εάν χρειαστεί, θα κάνει ένα εσωτερικό αναγκαστικό δανεισμό, για εισοδήματα πάνω από ένα όριο».

Ερωτηθείς για πιο εισοδηματικό όριο και πάνω θα μπορούσε να επιβληθεί αναγκαστικός δανεισμός, απάντησε: «Αυτό θα το δούμε. Ας πούμε πάνω από 100 χιλιάδες [...] Τώρα πέφτουν χαράτσια που πάνε στο χρέος. Εγώ μιλάω για εσωτερικό δανεισμό, ώστε να σωθεί η χώρα και να λειτουργεί το κράτος».

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. http://kinisienergoipolites.blogspot.gr/2014/05/blog-post_906.html
  Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε για μια ακόμα φορά το .. άσπρο μαύρο, λέγοντας
  «Ο Γλέζος προτείνει αναγκαστική δήμευση των καταθέσεων, όπως στην Κύπρο».

  Δηλαδή ο «εσωτερικός αναγκαστικός δανεισμός για εισοδήματα πάνω από ένα όριο» – π.χ. 100.000 εισόδημα – έγινε
  «κατάσχεση καταθέσεων»!!

  Κατάσχεση καταθέσεων και εισοδημάτων. κάνει ουσιαστικά κυβέρνηση εδώ και δυο χρόνια και μάλιστα σε όσους έχουν χαμηλά και μόνο εισοδήματα.
  Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος περίμενε την σημερινή συνέντευξη.
  Θα μπορούσε να διαβάσει το βιβλίο του Μ.Γλέζου «Έξοδος» που ασχολείται αναλυτικά με τις προτάσεις του, για το πως θα αποφύγουμε των δανεισμό από τους τοκογλύφους και την αφαίμαξη των εισοδημάτων του Ελληνικού Λαού.
  Πως θα αποφύγουμε δηλαδή την πολιτική που ασκεί η κυβέρνησή του.

 2. nik 21:22 10/05/2014

  μονταζιερα

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.