ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαφοροποίηση από την πολιτική της Ε.Ε.

Ο Τσίπρας ψήφισε Μόσχα

Τη «συμπάθειά» του προς την Ρωσία εκδήλωσε με όλους τους τρόπους ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψής του στη Μόσχα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με την πρόεδρο της Άνω Βουλής Βαλεντίνα Ματβιένκο, στη σκιά της ουκρανικής κρίσης και της έκρυθμης κατάστασης στο Κίεβο.

Η κ. Ματβιένκο, η οποία σημειωτέον δεν μπορεί να ταξιδέψει στο εξωτερικό λόγω των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί σε Ρώσους αξιωματούχους από την Ε.Ε., χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα «σημαντικό φίλο της Ρωσίας» και τον καλωσόρισε μιλώντας στα ελληνικά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, από την πλευρά του, δεν έκρυψε τη διαφωνία του με την επίσημη πολιτική της Ε.Ε. ενώ τόνισε στη συνομιλήτριά του όταν αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση και προήδρευε στην Ε.Ε., «θα είχε προωθηθεί μία λύση με διάλογο και όχι με κυρώσεις». Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχολιάζοντας το θέμα της Κριμαίας, τόνισε ότι το πρόβλημα « μπορεί να διευθετηθεί στο πλαίσιο μιας ομοσπονδιακής λύσης, με παράλληλο σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο», ενώ υπογράμμισε ότι η υπέρβαση της ουκρανικής κρίσης μπορεί να προκύψει μόνο από μία δημοκρατική και ειρηνική λύση.

Αναφορικά με τις ελληνορωσικές σχέσεις, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «υπάρχουν πολλές αναξιοποίητες δυνατότητες» και εστίασε ιδιαίτερα στους τομείς της ενέργειας και της οικονομίας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.