ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Μεσοπρόθεσμο φέρνει νέα μέτρα

Παπαρήγα: Αποκρουστική η αντιπαράθεση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα περιλαμβάνει νέα μέτρα, πέραν της γενικής αντιλαϊκής και αντεργατικής του κατεύθυνσης, τόνισε η επικεφαλής της ΚΟ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία ταυτοχρόνως καταλόγισε στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επιδίδονται σε μια «αποκρουστική αντιπαράθεση» ενόψει εκλογών.

«Κόντρα σε όλα αυτά που λέγονταν και τις διαφημίσεις που έγιναν, το Μεσοπρόθεσμο περιλαμβάνει 3 δισ. αντεργατικά μέτρα, 4 δισ. έμμεσους φόρους και 6 δισ. μέτρα από προηγούμενες αποφάσεις» τόνισε, δηλώνοντας τη ριζική αντίθεση του κόμματός της και με τα οριζόντια και τα κάθετα μέτρα ως εξίσου αντιλαϊκά.

Όμως, όπως είπε, χειρότερες είναι οι αναδιαρθρώσεις που εξασφαλίζουν ότι η λιτότητα και η ταξική πολιτική θα είναι μόνιμη.

Η κ. Παπαρήγα τόνισε επιπλέον ότι το θέμα μνημόνιο-αντιμνημόνιο (χωρίς να υποτιμά το ΚΚΕ τα συγκεκριμένα μνημόνια, όπως ξεκαθάρισε) δεν είναι ουσιαστική διαφορά, διότι, όπως σημείωσε, δεν πρόκειται να αλλάξει η πολιτική των μνημονίων.

Η Αλέκα Παπαρήγα ανέφερε ότι η αντιπαράθεση ανάμεσα στον πόλο της ΝΔ και σε αυτόν του ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει αποκρουστική μορφή ενόψει εκλογών, προσθέτοντας: «Θανάσιμοι αντίπαλοι είναι όσον αφορά τη διεκδίκηση της κυβέρνησης. Πόσο θανάσιμοι αντίπαλοι, όμως, είστε όσον αφορά το αν πρέπει να είναι μέσα στην ΕΕ, αν πρέπει να είναι μέσα στον στρατιωτικό βραχίονα της Ένωσης;».

Καταλήγοντας, κάλεσε τον λαό να δει τον βασικό του αντίπαλο, που δεν είναι ούτε η ΝΔ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η αστική τάξη, τα μονοπώλια, η ΕΕ, το ΝΑΤΟ.

«Γιατί το να είσαι αντίθετος με τον κ. Σαμαρά ή τον Τσίπρα και να τους θεωρείς υπεύθυνους για την πολιτική κατάσταση, η προσωποποίηση βολεύει. Αλλάζεις τα πρόσωπα. Καλλιεργείς την εντύπωση ότι η αλλαγή μιας κυβέρνησης είναι σωτηρία κι έτσι ο λαός είναι εγκλωβισμένος ανάμεσα στη Σκύλα και τη Χάρυβδη», είπε χαρακτηριστικά η κ. Παπαρήγα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.