ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ

Την ερχόμενη Πέμπτη

Ποιοι θα πάρουν νωρίτερα το ΕΚΑΣ από το ΙΚΑ

Την ερχόμενη Πέμπτη 15 Μαΐου 2014 θα γίνει έκτακτη πληρωμή σε 2.419 δικαιούχους του ΕΚΑΣ με αναπηρία τουλάχιστον 80% (ανεξαρτήτως ηλικίας).

Οι δικαιούχοι θα λάβουν στον τραπεζικό τους λογαριασμό το επίδομα μηνός Μαΐου 2014 και τα αναδρομικά ποσά Ε.Κ.Α.Σ. τρέχοντος έτους που δικαιούνται. Επίσης, στις 29 Μαΐου θα πληρωθούν το Ε.Κ.Α.Σ. μηνός Ιουνίου μαζί με τη σύνταξη του ίδιου μήνα.

Οι συνταξιούχοι για τους οποίους δεν υπάρχει ασφαλής μηχανογραφική ένδειξη ότι φέρουν ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 80% δεν θα περιληφθούν στην έκτακτη πληρωμή, αλλά θα ελεγχθούν σταδιακά από τα υποκαταστήματά μας ως προς το δικαίωμα είσπραξης του Ε.Κ.Α.Σ. κατά το τρέχον έτος ανεξαρτήτως ηλικίας, με βάση τη σχετική γνωμάτευση της αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής και τα εισοδήματά τους, που εμφανίζονται στο εκκαθαριστικό σημείωμα της Εφορίας οικονομικού έτους 2013.

Οι υπόλοιποι 193.478 δικαιούχοι του Ε.Κ.Α.Σ. για το 2014, που έχουν κλείσει τα 65, θα πληρωθούν στις 29 Μαΐου το επίδομα και τη σύνταξη μηνός Ιουνίου 2014 μαζί με τα αναδρομικά ποσά Ε.Κ.Α.Σ. τρέχοντος έτους που δικαιούνται.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.