Β‘ ΓΥΡΟΣ/ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014

Αρνείται ο περιφερειάρχης

«Πόλεμος» Δούρου-Σγουρού για το ντιμπέιτ

Στο κόκκινο βρίσκεται η αντιπαράθεση των δύο διεκδικητών της περιφέρειας Αττικής στον δεύτερο γύρο, Ρένας Δούρου και Γιάννη Σγουρού. Ο νυν περιφερειάρχης ουσιαστικά αρνήθηκε την πρόσκληση Δούρου για ντιμπέιτ, βάζοντας όρους, με αποτέλεσμα η υποψήφια της «Δύναμης Ζωής» να τον κατηγορεί πως «κρύβεται από τους πολίτες της Αττικής, πίσω από τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Σαμαρά».

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Όλα ξεκίνησαν με πρωινές δηλώσεις του Γιάννη Σγουρού στο Mega, όπου ο νυν περιφερειάρχης επισήμανε ότι ο δικός του όρος για να συμμετάσχει σε ντιμπέιτ με την Ρένα Δούρου είναι «να ανακαλέσει τους χαρακτηρισμούς περί διαπλοκής και να ζητήσει συγγνώμη». «Για να τελειώνουμε: ο όρος «διαπλοκή» αναφέρεται σε πολιτικές επιλογές, ο όρος «διαφθορά» αναφέρεται και σε αξιόποινες πράξεις», ήταν η απάντηση της υποψήφιας περιφερειάρχου Αττικής, που κατηγόρησε τον απερχόμενο περιφερειάρχη πως «κρύβεται από τους πολίτες της Αττικής πίσω από τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Σαμαρά». «Τον καλούμε να προσέλθει στο Debate που ζητήσαμε και εκεί θα ξαναακούσει αυτά που δήθεν δεν γνωρίζει», συνέχισε η Ρένα Δούρου.

«Ευνοεί μεγαλοεργολαβικά συμφέροντα»

Παράλληλα, η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ για την μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας επέμεινε στα περί διαπλοκής, υποστηρίζοντας ότι «η πολιτική του κ. Σγουρού για τη διαχείριση των απορριμμάτων πλήττει το δημόσιο συμφέρον, αντίκειται στην ευρωπαϊκή νομοθεσία και ευνοεί μεγαλοεργολαβικά συμφέροντ». «Ένα από τα δύο μπορεί να ισχύει: ή ο κ. Σγουρός είναι ανίκανος να διαχειριστεί δημόσιο αξίωμα υπέρ των πολιτών ή υπηρετεί το σύστημα διαπλοκής. Και στις δύο περιπτώσεις δεν κάνει για τη θέση του Περιφερειάρχη Αττικής. Αν δηλώσει ο κ. Σγουρός ότι είναι ανίκανος, τότε θα ζητήσουμε συγγνώμη για την κατηγορία περί διαπλοκής», επισήμανε η Ρένα Δούρου. Παράλληλα, κατηγόρησε τον κ. Σγουρό πως «έφτασε στο έσχατο σημείο να αρνείται την ουσιαστική ενημέρωση των πολιτών της Αττικής για τα προγράμματα και τις θέσεις των συνδυασμών που διεκδικούν την ψήφο των πολιτών την ερχόμενη Κυριακή».

«Σύστημα Σγουρού»

Παράλληλα, η Ρένα Δούρου εξαπέλυσε και βολές κατά του νυν περιφερειάρχη, λέγοντας: «Ο κ. Σγουρός καμώνεται ότι δεν γνωρίζει ότι από τις 18.3.14 σε ανοιχτές συνεντεύξεις τύπου έχουμε αποκαλύψει το «σύστημα Σγουρού» στη διαχείριση των ζητημάτων της περιφέρειας Αττικής, και την πρότασή μας για μια νέα νοοτροπία άσκησης εξουσίας. Συνεντεύξεις τύπου που τα ΜΜΕ που τον στηρίζουν αποσιώπησαν επιμελώς. Τον καλούμε να προσέλθει στο Debate που ζητήσαμε και εκεί θα ξαναακούσει αυτά που δήθεν δεν γνωρίζει».

Παρέμβαση για δημοσκοπήσεις

Εντωμεταξύ, η παράταξη της κ. Δούρου, «Δύναμη Ζωής», προέβη και σε παρέμβαση για τις δημοσκοπήσεις και για τα exit polls που απέτυχαν να δείξουν το πραγματικό εκλογικό αποτέλεσμα. «Ό,τι συνέβη το βράδυ της Κυριακής, κατά τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, με τα exit polls, χρήζει έρευνας και απαντήσεων», σημείωσε ο συνδυασμός της υποψήφιας του ΣΥΡΙΖΑ, για να προσθέσει: «Είναι όμως φανερό ότι τίθενται σοβαρότατα ερωτήματα που αφορούν στη διεξαγωγή και τον ρόλο τόσο των δημοσκοπήσεων όσο και των exit polls. Και τούτο γιατί μέσω αυτών είναι σαφές ότι επιχειρείται ο επηρεασμός και η χειραγώγηση της κοινής γνώμης. Επιχειρείται η αλλοίωση της λαϊκής βούλησης. Η «Δύναμη Ζωής», ενόψει του Β΄ γύρου των εκλογών στην Περιφέρεια Αττικής κρούει τον κώδωνα του κινδύνου απέναντι σε αυτού του είδους τις μεθοδεύσεις κατά της Δημοκρατίας, κατά της ελεύθερης και ακηδεμόνευτης έκφρασης των πολιτών».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.