ΕΛΛΑΔΑ

Μειωμένος ο αριθμός

Πότε θα γίνουν οι μεταθέσεις 15.000 εκπαιδευτικών

Μειωμένος σε σχέση με άλλες χρονιές είναι ο αριθμός των αιτήσεων λόγω φόβου για την απώλεια της οργανικής θέσης. Οι πίνακες ανά ειδικότητα.

Στην αναμονή βρίσκονται περίπου 15.000 εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έως ότου ανακοινωθούν οι μεταθέσεις τους από το υπουργείο Παιδείας, κάτι που αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να γίνει στο τέλος του Ιουνίου, για να ακολουθήσουν μετά οι αποσπάσεις και οι διορισμοί των αναπληρωτών.

Φέτος ο αριθμός των αιτήσεων μετάθεσης, παρά το γεγονός ότι παραμένει υψηλός, είναι μειωμένος συγκριτικά με τις προηγούμενες χρονιές, όπως γράφει το «Έθνος».

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο φόβος της απώλειας της οργανικής θέσης οδήγησε πολλούς εκπαιδευτικούς να μην υποβάλουν αίτηση, διότι ανησυχούν μήπως στη νέα περιοχή που θα πάνε δεν θα υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις και έτσι θα παραμείνουν στη διάθεση των υπηρεσιακών συμβουλίων.

Με βάση τα στοιχεία των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου Παιδείας, το σύνολο των αιτήσεων που καταχωρίσθηκε για μετάθεση από περιοχή σε περιοχή στην πρωτοβάθμια ανήλθε στις 7.005, έναντι 7.550 αιτήσεων που υποβλήθηκαν πέρυσι, ενώ λίγο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Αιτήσεις μετάθεσης στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση 2014

Δάσκαλοι  4.246

Νηπιαγωγοί  1.303

Αγγλικής Γλώσσας  540

Μουσικής 142

Φυσικής Αγωγής 772

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.