ΚΟΣΜΟΣ

Από τη Δανία στην Κύπρο

Σάλος με τα «ταξίδια» για την επιλογή φύλου των παιδιών

Μία εταιρεία παροχών υγείας από τη Δανία προσφέρει ταξίδια στην Κύπρο για ζευγάρια που θέλουν να υποβληθούν σε θεραπεία γονιμότητας και να επιλέξουν το φύλο του παιδιού τους, παρακάμπτοντας τη νομοθεσία της Δανίας που απαγορεύει την επιλογή φύλου.

Η θεραπεία γονιμότητας, που στοιχίζει από 10.500 έως 45.000 κορώνες (περίπου 1.400-6.000 ευρώ), γίνεται στην Κύπρο επειδή στη Δανία δεν επιτρέπεται στους υποψήφιους γονείς να επιλέγουν το φύλο του παιδιού τους παρά μόνο εάν υπάρχει κίνδυνος να κληρονομήσει κάποια γενετική ασθένεια συνδεόμενη με το φύλο.

Το φύλο του παιδιού μπορεί να επιλεγεί είτε με γενετικές εξετάσεις στα έμβρυα, μετά από τεχνητή γονιμοποίηση, είτε με την εξέταση του σπέρματος πριν από τη σύλληψη.

Εκπρόσωποι όλων των πολιτικών κομμάτων της Δανίας επέκριναν την προσφορά» της εταιρείας.

«Είναι ηθικά καταδικαστέο. Είναι κρίμα που μια δανέζικη εταιρεία βγάζει χρήματα από κάτι τέτοιο», δήλωσε ο Σοσιαλδημοκράτης Ράσμους Χορν Λάνγκχοφ, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής επιτροπής για την ισότητα των φύλων. Ο ίδιος αργότερα έστειλε ένα μήνυμα στο Twitter, τονίζοντας: «Η επιλογή φύλου δεν είναι πρόβλημα μόνο του τρίτου κόσμου. Πλέον προσφέρεται και στους Δανούς γονείς.»

Ο Γιάκομπ Μπίκλερ, πρόεδρος του Συμβουλίου Ηθικής της Δανίας, σημείωσε ότι είναι αναγκαίο «να σταλεί ένα σαφές μήνυμα ότι η επιλογή φύλου είναι η αποκτήνωση της ανθρωπότητας.»

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.