ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άρθρο στο Βήμα της Κυριακής

Σαμαράς: Απελευθερώνονται οι δυνατότητες της χώρας και του λαού

Τη σιγουριά του ότι τα δεσμά και το κέλυφος που περιόριζαν τους Έλληνες έχουν πια σπάσει και ο λαός της χώρας είναι έτοιμος να δείξει τις μεγάλες ικανότητές του, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε άρθρο του στην εφημερίδα το Βήμα.

Ο πρωθυπουργός αναφέρεται στις παθογένειες του παρελθόντος που κράτησαν την Ελλάδα πίσω σε «αναχρονιστικές νοοτροπίες, στρεβλώσεις και αγκυλώσεις, συντηρώντας μια ψεύτικη ανάπτυξη με δανεικά». Ο Αντώνης Σαμαράς κάνει λόγο για ένα «κέλυφος» που είχε δημιουργηθεί γύρω από τη χώρα και δεν την άφηνε να προχωρήσει.

«Αυτό το "κέλυφος" σπάει τώρα! Κι απελευθερώνονται οι μεγάλες δυνατότητες της χώρας και του λαού μας» τονίζει, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στις δυνάμεις εκείνες που, όπως λέει, αντιστέκονται ακόμα λυσσαλέα γιατί δεν θέλουν η Ελλάδα να κάνει βήματα προς το μέλλον. «Μιλάνε για την κρίση, τώρα που ξεπερνάμε την κρίση, μιλάνε ακόμα για τα «μνημόνια», τώρα που βγάζουμε πλεονάσματα και ξεπερνάμε τα μνημόνια και αμφισβητούν, όχι μόνο τη θέση της Ελλάδας στο ευρώ, αλλά και τη θέση της χώρας στο ΝΑΤΟ», τονίζει κατηγορώντας τους πως «θέλουν να επιστρέψει η Ελλάδα στη δίνη της κρίσης που αφήνουμε πίσω μας και τη χώρα ασταθή, διεθνώς απομονωμένη και διχασμένη.»

Φωτογραφίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ ο Αντώνης Σαμαράς κατηγορεί την Κουμουνδούρου ότι προέβλεπε ότι η κυβέρνηση δεν θα τα κατάφερνε και ότι θα αναγκαζόταν σε νέα μέτρα λιτότητας. «Τώρα διαπιστώνουν ότι τέτοια πρόσθετα μέτρα, ούτε χρειάστηκαν ούτε πρόκειται να υπάρξουν» ενώ ξεκαθαρίζει ότι δεν θα υπάρξει νέο Μνημόνιο καθώς η χώρα έχει πιάσει τους στόχους της.

«Έπεσαν έξω σε όλες τις προβλέψεις τους και τώρα έχουν μοναδικό τους όπλο τη μιζέρια! Επιμένουν να καπηλεύονται τις οδύνες του Ελληνικού λαού. Γιατί απ’ αυτές τις οδύνες και μόνο μπορούν ακόμα να κερδίζουν πολιτικά» τονίζει ο Πρωθυπουργός υποστηρίζοντας πως όσοι αντιδρούν «αναδείχθηκαν μέσα από την κρίση και το - υποψιάζονται ήδη - θα εξαφανιστούν μαζί της!»

Ο κ. Σαμαράς καταγγέλλει ουσιαστικά τον ΣΥΡΙΖΑ ότι προσπαθεί να ασκήσει ιδεολογική τρομοκρατία και να διχάσει την κοινωνία καθώς προσπαθούν, όπως λέει, να στιγματίσουν ηθικά ως «ακροδεξιά» ή «νεοφιλελεύθερη» κάθε άποψη που είναι αντίθετη με τη δική τους.»

«Έχουν το απίστευτο θράσος να κατηγορούν ως «ακροδεξιά» μια κυβέρνηση που επί των ημερών της οι νεοναζί βρέθηκαν στη φυλακή!Και μάλιστα χωρίς «ειδικές νομοθεσίες», χρησιμοποιώντας την υπάρχουσα νομοθεσία και δίνοντας πλήρη αρμοδιότητα στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη. Κι αυτά τα λένε ποιοί; Αυτοί που ανέχονται μέλη και στελέχη τους να υποστηρίζουν και να υπερασπίζονται εγκληματίες τρομοκράτες. Αυτοί που κάθε τόσο ζητούν την αποφυλάκιση κατηγορουμένων για εγκληματικές δραστηριότητες, που μόλις αποφυλακίζονται συχνά επαναλαμβάνουν τα ίδια» τονίζει.

Ο Αντώνης Σαμαράς στο άρθρο του θέτει το δίλημμα των ευρωεκλογών που είναι η σταθερότητα ή η αστάθεια και επισημαίνει πως το μόνο που ενδιαφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ είναι να βυθίσει ξανά την Ελλάδα στην πολιτική αστάθεια. Είναι οι «σειρήνες» του λαϊκισμού, που ως τώρα δίχαζε το λαό και ματαίωνε κάθε αλλαγή", σημειώνει.

«Όμως ο Ελληνικός λαός τους κατάλαβε. Και δεν θα τους αφήσει να δημιουργήσουν την αστάθεια που επιδιώκουν. Τώρα, η Ελλάδα θρυμμάτισε τις αλυσίδες της. Οι Έλληνες έσπασαν το κέλυφος. Και η νέα Ελλάδα γεννιέται» καταλήγει το άρθρο του κ. Σαμαρά.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. nik 21:44 03/05/2014

    απελευθερωση λαμογιων της διαπλοκης

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.