ΕΛΛΑΔΑ

Θα πληρώνουν οι ασθενείς τις εξετάσεις

Σε επίσχεση τα Διαγνωστικά Κέντρα από την επόμενη Δευτέρα

Σε επίσχεση εργασίας ετοιμάζονται να προχωρήσουν τα Διαγνωστικά Κέντρα, Ιατρικά Εργαστήρια, Κλινικο-Εργαστηριακοί Ιατροί που έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ καθώς οι διαπραγματεύσεις με τον ΕΟΠΥΥ και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας για τις νέες αμοιβές και τις νέες συμβάσεις βρίσκονται σε αδιέξοδο.

Με απόφαση που ελήφθη σε έκτακτη Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), οι κλινικοεργαστηριακοί γιατροί (φυσικά πρόσωπα και εργαστήρια) θα προχωρήσουν σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ, από την επόμενη Δευτέρα 12 Μαΐου. Άρα, οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους διαγνωστικές εξετάσεις, όπως ακτινογραφίες, μαγνητικές και αξονικές τομογραφίες και σπινθηρογραφήματα.

Όπως τονίζει ο ιατρικός κόσμος, τα 328 εκατομμύρια ευρώ που προβλέπει ο προϋπολογισμός για τον κλάδο των κλινικοεργαστηριακών γιατρών, είναι «αυτοκτονικός», καθώς ακόμα κι ο ΟΟΣΑ εκτιμάει ότι το ποσό που θα επιτρέψει τη βιωσιμότητα του συστήματος δεν μπορεί να είναι λιγότερο από 570 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως γράφει το virus.com.gr, ο προϋπολογισμός αναμένεται να έχει καλυφθεί έως τον Ιούνιο, αφού το πρώτο τετράμηνο έφθασε σχεδόν τα 200 εκατομμύρια, υπολογίζοντας πως άγγιζε τα 47 εκατομμύρια το μήνα, από τις αρχές του έτους.

Την αντίδραση των γιατρών προκάλεσε και η απόφαση του Υπουργείου Υγείας να μη διαπραγματευθεί το μέτρο του claw back για τους γιατρούς, οι οποίοι κάνουν λόγο και για αδυναμία του ΕΟΠΥΥ να εφαρμόσει ορθούς κανόνες συνταγογράφησης παραπεμπτικών και ηλεκτρονικού ελέγχου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.