ΕΛΛΑΔΑ

Στο Αιγαίο

Διάσωση 29 μεταναστών

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε επιχείρηση διάσωσης και περισυλλογής από στελέχη του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., 29 μεταναστών στη θαλάσσια περιοχή “ΑΚΡΑ ΦΕΡΡΟΥ” της Σάμου. Η διάσωση πραγματοποιήθηκε κάτω από δυσμενείς καιρικές συνθήκες και εντός τουρκικών χωρικών υδάτων.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες σήμερα, κατά τη διάρκεια περιπολίας πλωτού περιπολικού Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., εντοπίστηκε στην ανωτέρω περιοχή, φουσκωτή μηχανοκίνητη λέμβος, στην οποία επέβαινε ικανός αριθμός αλλοδαπών και η οποία είχε λάβει μεγάλη κλίση λόγω εισροής υδάτων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εισήλθε σε τουρκικά χωρικά ύδατα και προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των είκοσι εννέα (29) παράνομων μεταναστών (26 άνδρες, 2 γυναίκες, 1 παιδί).

Στη συνέχεια, κατέπλευσε στην περιοχή τουρκική ακταιωρός η οποία, κατόπιν εντολών από το αντίστοιχο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης της Άγκυρας, αρνήθηκε να παραλάβει τους διασωθέντες. Το πλωτό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. μετέφερε τους διασωθέντες μετανάστες στο λιμένα Μυτιλήνης όπου και συνελήφθησαν από προσωπικό του γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.