ΚΟΣΜΟΣ

Έρευνα Ινστιτούτου του Βερολίνου

Οι νέοι μετανάστες του Νότου καλύτερα καταρτισμένοι από τους Γερμανούς

Καλύτερα καταρτισμένοι από τους Γερμανούς είναι οι νέοι μετανάστες, ιδίως από τον ευρωπαϊκό Νότο, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου για τον Πληθυσμό και την Ανάπτυξη του Βερολίνου.

Επιπλέον, τουλάχιστον 15,3 εκατομμύρια κάτοικοι της Γερμανίας έχουν καταγωγή από άλλη χώρα. Το 19% των κατοίκων της Γερμανίας προέρχεται από άλλη χώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα το Ομοσπονδιακό Γραφείο Στατιστικής, διευκρινίζοντας ότι σε αυτή την κατηγορία περιλαμβάνονται όλοι όσοι μετανάστευσαν στην χώρα από το 1955 και τα παιδιά των οποίων τουλάχιστον ο ένας από τους γονείς εγκαταστάθηκε στην Γερμανία μετά το 1955.

Από αυτούς, το 60% είναι πλέον γερμανοί πολίτες, ενώ οι υπόλοιποι θεωρούνται «ξένοι». Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, οι μετανάστες ζουν σχεδόν αποκλειστικά στην δυτική Γερμανία και στο Βερολίνο, ενώ μόνο το 3,3% ζει σε κρατίδιο της ανατολικής Γερμανίας, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 35 έτη, έναντι των 45 ετών που είναι ο αντίστοιχος μέσος όρος για τους Γερμανούς.

Σε ό,τι αφορά τους νέους μετανάστες, κυρίως εκείνους που προέρχονται από τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, το Ινστιτούτο Πληθυσμού και Ανάπτυξης διαπιστώνει ότι με την κατάρτισή τους καλύπτουν ένα σημαντικό κενό· ωστόσο, ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Ράινερ Κλίνγκχολτς εκτιμά ότι δεν θα συνεχιστεί μακροπρόθεσμα ο σημερινός υψηλός ρυθμός μετανάστευσης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.