ΚΟΣΜΟΣ

Σικάγο

«Μάχη» μεγαλοεπιχειρηματία και δημάρχου για μια μαρκίζα

Διένεξη μεταξύ του δημάρχου του Σικάγο και του μεγιστάνα Ντόναλντ Τράμπ προέκυψε στην αμερικανική μεγαλούπολη εξαιτίας μιας μαρκίζας.

Ο επιχειρηματίας αποφάσισε να τοποθετηθεί το όνομά του σε κτίριο της πόλης των ανέμων και ο δήμαρχος δεν φαίνεται να ενθουσιάστηκε με το αισθητικό αποτέλεσμα ψάχνοντας τρόπους να απαλλαγεί από αυτήν...

Σύμφωνα με τον αμερικανικό Τύπο, πριν από λίγες μέρες το γραφείο του δημάρχου Ραμ Εμάνουελ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τόνιζε ότι ένα εξαιρετικά καλαίσθητο κτίριο «σημαδεύτηκε» από αυτή την επιγραφή.

Το κτίριο 96 ορόφων είναι το δεύτερο ψηλότερο της πόλης και πλέον αποκαλείται Trump International Hotel and Tower.

Ο ίδιος ο Τραμπ δεν έμεινε αμέτοχος. Με το που έμαθε τη δήλωση του δημάρχου, δήλωσε έκπληκτος που ο Εμάνουελ δεν θέλει μια επιγραφή που ενέκρινε.

Όμως από το γραφείο του δημάρχου εκφράζεται η άποψη ότι ο Δήμος άλλαξε γνώμη και τώρα ψάχνει τρόπους να πείσει τον Τραμπ να μικρύνει λίγο την επιγραφή ή να την κατεβάσει εντελώς.

Ο εκκεντρικός εκατομμυριούχος δεν μασάει τα λόγια του. Στην κριτική που άσκησε εις βάρος του ο αρμόδιος συντάκτης της εφημερίδας Cicago Tribune, απάντησε: Προτού αγοράσω το κτίριο η Sun Times (σσ: στεγαζόταν στον ουρανοξύστη) είχε μία από τις ασχημότερες επιγραφές. Η δική μου είναι καταπληκτική και ιδιαίτερα δημοφιλής».

Ο δήμαρχος δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει την προσπάθεια να κατέβει η επιγραφή. Προς το παρόν, δεν έχει μιλήσει με τον ίδιο τον Τραμπ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.