ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ

Νεκροί οι έξι ορειβάτες που χάθηκαν στο βουνό Ρέινιερ

Έξι ορειβάτες οι οποίοι εξαφανίστηκαν πριν από τρεις ημέρες στο βουνό Ρέινιερ της δυτικής πολιτείας της Ουάσινγκτον, πιθανόν έχουν σκοτωθεί, ανακοίνωσε το Σάββατο η Εθνική Υπηρεσία Πάρκων των ΗΠΑ.

Τα συνεργεία αναζήτησης του Εθνικού Πάρκου του βουνού Ρέινιερ βρήκαν εξοπλισμό αναρρίχησης και κάμπινγκ καλυμμένα από χιόνι, περίπου 900 μέτρα μακριά από την τελευταία τοποθεσία που είχαν αναφέρει ότι βρίσκονταν οι έξι ορειβάτες, δήλωσε η Φον Μπάουερ, εκπρόσωπος του Εθνικού Πάρκου.

Εικάζεται ότι οι ορειβάτες βρέθηκαν στο επίκεντρο χιονοστιβάδας, δήλωσε η κ. Μπάουερ, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακαλυφθεί σοροί. «Δεν πιστεύουμε ότι είναι πιθανό να έχουν επιβιώσει», δήλωσε.

Η ομάδα αναρρίχησης, ανάμεσα στους οποίους ήταν και δύο οδηγοί, ξεκίνησε τη Δευτέρα για πενθήμερη ανάβαση κατά μήκος της βόρειας πλευράς του παγωμένου βουνού. Η τελευταία επικοινωνία που υπήρξε με την ομάδα ήταν μέσω δορυφορικού τηλεφώνου την Τετάρτη το βράδυ, όταν είχαν φτάσει σε ύψος 3.900 μέτρων.

Οι καιρικές συνθήκες ήταν ομαλές εκτός από περιορισμένη κακοκαιρία, δήλωσε η κ. Μπάουερ. Στόχος της ομάδας ήταν να φτάσει στην κορυφή του βουνού την Πέμπτη.

Ωστόσο, έντονες βροχές και χαλάζι σημειώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης σε χαμηλότερο υψόμετρο.

Η κ. Μπάουερ δεν ήταν σε θέση να αποκαλύψει τα ονόματα των ορειβατών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.