ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αίρεται η ασυλία των χρυσαυγιτών

Παραλήρημα Μιχαλολιάκου: «Είμαι αμετανόητος εθνικιστής και Xρυσαυγίτης»

Την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, Χρήστου Παππά και Γιάννη Λαγού αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής.

Συγκεκριμένα, μετά την αποχώρηση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, στην ονομαστική ψηφοφορία πήραν μέρος 224 και υπέρ ψήφισαν 223, ενώ υπήρξε και 1 παρών (του Νίκου Νικολόπουλου).

Νωρίτερα με ουρλιαχτά, φωνές και... γαλλικά η ομιλία του προφυλακισμένου αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου στη Βουλή.

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έφθασαν από το υπόγειο γκαράζ στη Βουλή οι προφυλακισμένοι χρυσαυγίτες βουλευτές Νίκος Μιχαλολιάκο, Χρήστος Παππάς και Γιάννης Λαγός. Στο Σύνταγμα είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς περί τους 300 οπαδούς τους.

«Μην τολμήσει κανείς να μ' ακουμπήσει» είπε ο Μιχαλολιάκος στη φρουρά της Βουλής, που τον παρέλαβε, ενώ η κόρη του Ουρανία, τον αγκάλιασε έξω από την πόρτα της Ολομέλειας φωνάζοντας «είμαι η πιο περήφανη κόρη του κόσμου».

Την ώρα που έμπαιναν στην Ολομέλεια οι τρεις βουλευτές, συνάδελφοί τους και στελέχη του κόμματος φώναζαν συνθήματα, όπως «αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή».

Η συζήτηση ξεκίνησε και πρώτος έλαβε το λόγο ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής.«Ντροπής σας ψευτοδημοκράτες» είπε εκνευρισμένος, ενώ όταν αντέδρασε άλλα μέλη του κοινοβουλίου φώναξε: «Σκάσε ρε»! Και συνέχισε: ««Είστε μία θλιβερή κυβέρνηση μειοψηφίας, με έχετε άδικα στις φυλακές. Είμαι αμετανόητος, εθνικιστής και Xρυσαυγίτης και δεν θα με αλλάξετε. Για τις ιδέες μου είμαι πρόθυμος να πάω φυλακή και να πεθάνω».

Αμετανόητος και ο Γιάννης Λαγός, ο οποίος μεταξύ άλλων υποστήριξε: «Πριν από 8,5 μήνες μας περιφέρανε αλυσοδεμένους, νομίζοντας ότι θα φοβηθούμε, ότι θα αρνηθούμε ότι είμαστε χρυσαυγίτες. Μπλέξατε άσχημα μαζί μας, είμαστε άλλοι άνθρωποι, υπερήφανοι και πάνω από όλα πιστοί σε ό,τι κάνουμε. Δεν θα γίνει δίκη, δεν έχετε στοιχεία, θα γελάσει ο κάθε πικραμένος. Με κατηγορείτε ότι με το ένα πιστόλι που βρήκατε ότι τροφοδοτούσα τη Χρυσή Αυγή και έκανα εγκλήματα. Αυτή είναι η κατάντια σας».

Ο Λαγός αναφέρθηκε και στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ισχυριζόμενος ότι δεν έχει καμία ανάμειξη. «Με κατηγορήσατε ότι έδωσα εντολή στον Πατέλη για να δώσει εντολή στον επόμενο για να δώσει εντολή στον μεθεπόμενο να σκοτωθεί ο Φύσσας. Δεν υπάρχει φυσική αυτουργία. Τιμωρούμαι γιατί είμαι περιφερειάρχης της Χρυσής Αυγής», κατέληξε.

Προκλητικός και ο Παππάς

Υπερήφανος που ο ίδιος, ο αρχηγός αλλά και άλλα μέλη της Χρυσής Αυγής είναι φυλακισμένοι, δήλωσε με ειρωνικό ύφος ο Χ. Παππάς, ο οποίος προκλητικά, αναφέρθηκε σε ονόματα διάφορων καταδικασθέντων ή φυγόποινων που είναι εκτός.

Μίλησε για υποτιθέμενη δημοκρατία και εξευτελισμό της Δικαιοσύνης, μιλώντας μάλιστα για Δικαιοσύνη-τέρας. Κατήγγειλε τη σημερινή διαδικασία χαρακτηρίζοντάς τη αντισυνταγματική, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι έχει χάσει τη δεδηλωμένη.

Αναφερόμενος στη φυλάκιση αυτού και των άλλων μελών του φασιστικού μορφώματος, υποστήριξε πως υπάρχει πολιτική δίωξη. Έκανε μάλιστα λόγο για εντολές άνωθεν από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

mixaloliakos1

mixaloliakos2

mixaloliakos3

xrisaugites

xrisaugites1

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.