ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Θα απολογηθούν τμηματικά

Πήραν προθεσμία για την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές

Οι 15 κάτοικοι, που κατηγορούνται για την εμπρηστική επίθεση τον περυσινό Φεβρουάριο, στο εργοτάξιο της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές, πήραν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν τμηματικά στις 16 και 17 Ιουνίου.

Για την υπόθεση κατηγορούνται 22 κάτοικοι, από τους οποίους τέσσερις κρίθηκαν αρχικά προσωρινά κρατούμενοι, αλλά στη συνέχεια αποφυλακίστηκαν με περιοριστικούς όρους. Η ανακρίτρια Πολυγύρου που χειρίζεται τη δικογραφία των Σκουριών, προσέθεσε το τελευταίο διάστημα άλλα δύο άτομα στον κατάλογο των κατηγορουμένων.

Όπως εξηγούν δικηγόροι που χειρίζονται την υπόθεση, ο πρώτος κατέστη κατηγορούμενος με βάση γενετικό υλικό που ταυτοποιήθηκε σε καπάκι βεγγαλικού, το οποίο εντοπίστηκε κοντά στο σημείο της επίθεσης, ενώ ο δεύτερος επειδή ανάρτησε κείμενο στο διαδίκτυο, με το οποίο επιδοκίμαζε την εμπρηστική ενέργεια.

Η  δικογραφία περιλαμβάνει σωρεία πράξεων που διώκονται σε βαθμό κακουργήματος. Όλοι οι κληθέντες σε απολογία είναι μέλη του κινήματος κατά της εξόρυξης και οι συνήγοροί τους κάνουν λόγο για «φρονηματικές» διώξεις που στοχεύουν στο να καμφθεί το αγωνιστικό φρόνημα της τοπικής κοινωνίας.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.