ΚΟΣΜΟΣ

Φιλόδοξος ο Ιταλός πρωθυπουργός

Ρέντσι: Θέλουμε να αλλάξουμε τη νοοτροπία της ΕΕ

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι δήλωσε ότι, στόχος της χώρας του είναι μία αλλαγή στη «νοοτροπία» της ΕΕ και όχι απλώς οι πιο χαλαροί δημοσιονομικοί κανόνες.

Έκανε γνωστό, μάλιστα, ότι θα προτείνει μια φιλόδοξη ατζέντα για το δεύτερο εξάμηνο του 2014 κατά το οποίο η χώρα του αναλαμβάνει την εναλλασσόμενη προεδρία της ΕΕ.

«Δεν ζητάμε μια αναθεώρηση ή χαλάρωση των συμφωνιών» για δημοσιονομικά θέματα, αναφέρει ο Ρέντσι σε ανακοίνωσή του. «Αντ’ αυτού επιθυμούμε μια αλλαγή στη νοοτροπία, ένα βήμα προς τα εμπρός για όλη την ΕΕ ως απάντηση στην ανησυχία και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη», πρόσθεσε.

Η Ιταλία έχει ζητήσει να υπάρξει ευελιξία στους κανόνες της ΕΕ για τα δημοσιονομικά με στόχο να ενθαρρυνθεί η οικονομική ανάπτυξη και να προωθηθεί η αγορά εργασίας, προτείνοντας μια αλλαγή από τη λιτότητα που έχει επιβληθεί μετά την κρίση χρέους στην ευρωζώνη.

«Το μέλλον της Ευρώπης πρέπει να είναι πολιτικό, διαφορετικά δεν θα υπάρχει μέλλον. Προτείνουμε μια  μια φιλόδοξη ατζέντα για την προεδρία της Ιταλίας», σημείωσε ο κ. Ρέντσι.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.