ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην ΕΚΤ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Συνάντηση Τσίπρα-Ντράγκι με φόντο… Στουρνάρα

Στον απόηχο του ανασχηματισμού και της έντονης αντίθεσης του ΣΥΡΙΖΑ στο ενδεχόμενο να διοριστεί διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος ο Γιάννης Στουρνάρας, ο Αλέξης Τσίπρας συναντάται σήμερα με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, προκειμένου να του θέσει (και) τις αντιρρήσεις του για την μετακόμιση Στουρνάρα στην οδό Πανεπιστημίου.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μεταβαίνει στη Φρανκφούρτη, προκειμένου να συναντηθεί με τον «ισχυρό άντρα» της ΕΚΤ σήμερα το απόγευμα. Πηγές της Κουμουνδούρου, πάντως, σημειώνουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν ταξιδεύει στην έδρα του ευρώ μόνο και μόνο για να εκθέσει τις αντιρρήσεις του με τον διορισμό Στουρνάρα στην Τράπεζα της Ελλάδος. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι στη συνάντηση «θα ειπωθούν πολλά», υπό την έννοια ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλει να κάνει μία γενικότερη συζήτηση με τον κεντρικό τραπεζίτη της Ευρωζώνης, κυρίως σε ό,τι αφορά τα νομισματικά εργαλεία και την αποκατάσταση της ρευστότητας στην ελληνική οικονομία. Εξάλλου, όπως λένε συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα εμφανιστεί στον Μάριο Ντράγκι ως «εν αναμονή πρωθυπουργός» και η συνάντησή τους θα είναι, ουσιαστικά, συνάντηση γνωριμίας. Οι δυο τους τα είχαν πει «στο πόδι» κατά την προηγούμενη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην ΕΚΤ, όταν είχε συναντήσει τον τότε αντιπρόεδρο της Τράπεζας, Γεργκ Άσμουσεν.

Βέτο σε Στουρνάρα

Πάντως, πέραν της γενικής συζήτησης, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ενημερώσει τον πρόεδρο της ΕΚΤ πως ο ίδιος και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συμφωνούν με τον διορισμό του Γιάννη Στουρνάρα στην Τράπεζα της Ελλάδος. Μάλιστα, ήδη εδώ και ημέρες, στην Κουμουνδούρου επικαλούνται το παράδειγμα της Κύπρου, όταν η νέα κυβέρνηση άλλαξε τον κεντρικό τραπεζίτη πριν λήξει η θητεία του. Συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να πράξει το ίδιο μία ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μόλις την περασμένη εβδομάδα, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Monde, ο Αλέξης Τσίπρας είχε επισημάνει ότι αν αναλάβει την Τράπεζα της Ελλάδος ο Γιάννης Στουρνάρας, αυτό θα ήταν «εμπόδιο» στις διαπραγματεύσεις μίας νέας κυβέρνησης με τους δανειστές.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.