ΥΓΕΙΑ

Σύμφωνα με έρευνα του Ευρωπαϊκού Κογκρέσου Παχυσαρκίας

Το καλοκαιρινό φρούτο που μας αδυνατίζει!

Είναι ένα φρούτο με γλυκιά γεύση και υπέροχο άρωμα που ανήκει στην ίδια οικογένεια με τα ροδάκινα και τα κορόμηλα.

Τρώγεται φρέσκο, απευθείας από το δέντρο, σε μαρμελάδα ή σε χυμό, ενώ χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική αλλά και τη μαγειρική.

Συνήθως όμως καταναλώνεται αποξηραμένο και πολλοί εσφαλμένα το αποφεύγουν επειδή θεωρούν ότι περιέχει πολλή ζάχαρη.

Ο λόγος για το ταπεινό δαμάσκηνο!

Μελέτη που παρουσιάστηκε στο Ευρωπαϊκό Κογκρέσο Παχυσαρκίας έδειξε ότι λίγα δαμάσκηνα καθημερινά κρατούν μακριά τις λιγούρες κι έτσι συμβάλλουν σταδιακά στην απώλεια των περιττών κιλών.

Οι συμμετέχοντες που επέλεξαν το αποξηραμένο δαμάσκηνο ως σνακ κατάφεραν να χάσουν βάρος, παρ' ότι αρκετοί διατροφολόγοι συνιστούν να μην καταναλώνουμε συχνά τα αποξηραμένα φρούτα λόγω της υψηλής τους περιεκτικότητας σε ζάχαρη.

Αν θέλετε να το δοκιμάσετε, ξεκινήστε με μικρές ποσότητες, καθώς το φρούτο έχει αρκετά κακή φήμη λόγω των «στομαχικών διαταραχών» που προκαλεί.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ που πραγματοποίησαν τη σχετική μελέτη παρακολούθησαν την πορεία 100 υπέρβαρων ανδρών και γυναικών, οι οποίοι έπρεπε να ακολουθήσουν ένα συγκεκριμένο διατροφικό πλάνο.

Στους μισούς από τους συμμετέχοντες ζητήθηκε επίσης να καταναλώνουν αποξηραμένα δαμάσκηνα σε καθημερινή βάση – 170 γραμμάρια για τους άνδρες και 140 γραμμάρια για τις γυναίκες.

Και οι δύο ομάδες κατάφεραν να χάσουν περίπου 2 κιλά και 2,5 εκατοστά από την περίμετρο της μέσης σε περίοδο τριών μηνών. Ωστόσο, η ομάδα του δαμάσκηνου φάνηκε να χάνει τα κιλά με ταχύτερο ρυθμό προς το τέλος της τρίμηνης μελέτης.

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες που κατανάλωναν το αποξηραμένο δαμάσκηνο δήλωσαν πως ένιωθαν λιγότερη πείνα, κατά πάσα πιθανότητα λόγω της ποσότητας φυτικών ινών που περιέχει το φρούτο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.