ΚΟΣΜΟΣ

Υπερβολική ταχύτητα και κακοί χειρισμοί τα αίτια

Το πόρισμα για σιδηροδρομική τραγωδία με 79 νεκρούς στην Ισπανία

H χειρότερη σιδηροδρομική τραγωδία εδώ και δεκαετίες στην Ισπανία, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 79 ανθρώπων πέρυσι, προκλήθηκε από την υπερβολική ταχύτητα και την αποτυχία του μηχανοδηγού να ενεργοποιήσει εγκαίρως τα φρένα, σύμφωνα με μια έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Δημοσίων Έργων της χώρας.

Το τρένο είχε εκτροχιασθεί και είχε προσκρούσει σε έναν τοίχο στα περίχωρα της πόλης Σαντιάγο ντε Κομποστέλα στη βόρεια Ισπανία την 24η Ιουλίου 2013, καθώς προσέγγιζε μια στροφή έχοντας αναπτύξει τη διπλάσια και πλέον ταχύτητα από το όριο που επιτρεπόταν στο συγκεκριμένο τμήμα του δικτύου.

Η έκθεση του υπουργείου, που δημοσιεύτηκε σήμερα στον ιστότοπό του, θα ληφθεί υπόψη από το περιφερειακό δικαστήριο της Γαλικίας που ηγείται της έρευνας.

Ο μηχανοδηγός του τρένου, Φρανθίσκο Γκαρθόν, αντιμετωπίζει 79 κατηγορίες για ανθρωποκτονία, ενώ 11 πρώην υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της κρατικής σιδηροδρομικής εταιρείας Adif αντιμετωπίζουν επίσης κατηγορίες σε σχέση με την υπόθεση, για ενδεχόμενη αποτυχία να εγγυηθούν επαρκώς την ασφάλεια των επιβατών.

«Το δυστύχημα προκάλεσε η υπερβολική ταχύτητα του τρένου (. . .) και το ότι ο οδηγός δε σεβάστηκε τον κανονισμό» ανέφερε τη τελική έκθεση της ανακριτικής επιτροπής για το σιδηροδρομικό δυστύχημα, που εντάσσεται στο υπουργείο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.