ΚΟΣΜΟΣ

Πανηγυρισμοί για την παραίτηση του Χουάν Κάρλος

Το τέλος της μοναρχίας ζήτησαν με μεγάλες διαδηλώσεις χιλιάδες Ισπανοί

Χιλιάδες διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους της Μαδρίτης να πανηγυρίσουν την παραίτηση του βασιλιά Χουάν Κάρλος και να ζητήσουν την κατάργηση της μοναρχίας.

«Η Ισπανία, αύριο, θα είναι αβασίλευτη δημοκρατία», φώναζαν οι διαδηλωτές, που ζήτησαν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το πολιτειακό ζήτημα.

«Οι Βουρβόνοι στις εκλογές» είχαν γράψει στα πανό τους οι διαδηλωτές που κρατούσαν επίσης κόκκινες και μενεξεδιές σημαίες της Δεύτερης Δημοκρατίας του 1931.

Ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα  πολλών κομμάτων και οργανώσεων της αριστεράς και των οικολόγων που ελπίζουν ότι θα γίνουν παρόμοιες συγκεντρώσεις και σε περίπου άλλες 40 πόλεις της Ισπανίας.

Η πλατεία της Πουέρτα δελ Σολ ξεχείλιζε από κόσμο και η αστυνομία της Μαδρίτης, φοβούμενη επεισόδια, απέκλεισε την πρόσβαση προς το ανάκτορο που απέχει μόλις 300 μέτρα.

Οι διαδηλωτές  και οι οργανώσεις τους υποστηρίζουν ότι, ο διάδοχος Φελίπε δεν έχει καμία νομιμοποίηση ως ο νέος ανώτατος αρχηγός του ισπανικού κράτους και χαρακτήρισαν το θεσμό της μοναρχίας παντελώς ανυπόληπτο.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.